Companatus

npc_Tetra

Larva
Üye
Geçenlerde anststore'dan bir kraliçe aldım(companatus) geldiğinde bir yumurtası vardı ve arada ilgileniyordu yumurtada gün geçtikçe gelişiyor ama kraliçe yumurtlamayı kesmiş durumda neden olabilir kraliçe geldiğinde tüpteki su yarısı bitmiş ve sararmıştı yani kraliçe bayadır tüpte ve yumurtlamamış acaba içine başka kraliçenin yumurtasını koyup satmış olabilirlermi yoksa yoksa doğal bir şeymi

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
İlk öncelikle cinsin adı camponotus

Geneline vuracak olursak camponotuslar yumurtlamayı ara sıra keserler bu çok normal bir dışurumdur korkulacak birşey yok ayrıca havalar soğuduğu içinde büyük ihtimal kraliçe yeniden sezon açılana kadar yumurtlamayacaktır

Birdaha dikkat edin sezon sonunda yumurtalı yumurtasız camponotus kraliçesi almayın eğer işçisi var yumurtası yoksa alabilirsiniz sonbahara kadar yumurtlayıp geliştirememiş veya döllenmemiş olma olasılığı yüksek olur

Keyifli hobiler

Kadircıkla

Larva
Üye
Geçenlerde anststore'dan bir kraliçe aldım(companatus) geldiğinde bir yumurtası vardı ve arada ilgileniyordu yumurtada gün geçtikçe gelişiyor ama kraliçe yumurtlamayı kesmiş durumda neden olabilir kraliçe geldiğinde tüpteki su yarısı bitmiş ve sararmıştı yani kraliçe bayadır tüpte ve yumurtlamamış acaba içine başka kraliçenin yumurtasını koyup satmış olabilirlermi yoksa yoksa doğal bir şeymi
Antstore sürekli alışveriş yaptığım ve güvendiğim bir mağaza o tarz birşey yapacağını düşünmüyorum.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Antstore sürekli alışveriş yaptığım ve güvendiğim bir mağaza o tarz birşey yapacağını düşünmüyorum.

Antstore den bende alışveriş yapıyorum güvenilirdir kendisi ama sezon başında bulunmuş ve hala yumurtadan işçi alınamamış bir kraliçe alabilme ihtimalinizin olduğunu belirtmek istedim

npc_Tetra

Larva
Üye
Antstore den bende alışveriş yapıyorum güvenilirdir kendisi ama sezon başında bulunmuş ve hala yumurtadan işçi alınamamış bir kraliçe alabilme ihtimalinizin olduğunu belirtmek istedim
Yani bir daha yumurtlamazmı yoksa sezonu geldiğinde tekrar yunurtlarmı