Companatus japonicus yüksek stres

meriççetinkayar

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Henüz daha birkaç gün önce Almanya’dan elime companatus japonicus turu karınca ulaştı. Kraliçe ve 2 işçisi ile beraber. İlk gün kırmızı kağıdını üzerlerine kapatarak bir kenarıya bıraktım ve streslerini atmalarını bekledim. 2. Gün bir damla şekerli su takviyesi verdim ancak hiç bir şekilde ilgi duymadılar. 2 gün daha gözlem yaptım bu sırada da yarım un kurdu verdim. Ancak hepsi bir köşede oldukça hareketsiz şekilde duruyorlar. Sebebi ne olabilir ne yapmamı tavsiye edersiniz. Bu kadar güzel ve bir o kadar da değerli türü kaybetmek istemiyorum. IMG_8408.jpeg

punk

Larva
Üye
Uzun yoldan geldilerse stres olmuşlardır, onları 2-3 gün titreşimsiz karanlık bir yere koyun, belki şekerli suyu içtiklerini farketmemişsindir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle merhaba. Henüz daha birkaç gün önce Almanya’dan elime companatus japonicus turu karınca ulaştı. Kraliçe ve 2 işçisi ile beraber. İlk gün kırmızı kağıdını üzerlerine kapatarak bir kenarıya bıraktım ve streslerini atmalarını bekledim. 2. Gün bir damla şekerli su takviyesi verdim ancak hiç bir şekilde ilgi duymadılar. 2 gün daha gözlem yaptım bu sırada da yarım un kurdu verdim. Ancak hepsi bir köşede oldukça hareketsiz şekilde duruyorlar. Sebebi ne olabilir ne yapmamı tavsiye edersiniz. Bu kadar güzel ve bir o kadar da değerli türü kaybetmek istemiyorum. Ekli dosyayı görüntüle 29991
Hayırlı olsun hocam. Koloniniz uzun yoldan geldiği için olabilir bu durum. Başka bir ihtimal koloni diyapoza girmiş olabilir. Satın aldığınız kişiye kraliçenin ne zaman bulunduğunu ve daha önce uykuya yatmışlar mı sorabilirsiniz.

Koloninin özellikle ilgilendiği bir besin var mıydı? Satıcı ne ile besliyordu? Kaç derece sıcaklıkta bulunduruyordu? Bunları da sorabilirsiniz.

Emir123

Media
Üye
Hayırlı olsun hocam. Koloniniz uzun yoldan geldiği için olabilir bu durum. Başka bir ihtimal koloni diyapoza girmiş olabilir. Satın aldığınız kişiye kraliçenin ne zaman bulunduğunu ve daha önce uykuya yatmışlar mı sorabilirsiniz.

Koloninin özellikle ilgilendiği bir besin var mıydı? Satıcı ne ile besliyordu? Kaç derece sıcaklıkta bulunduruyordu? Bunları da sorabilirsiniz.
Antstore üzerinde satılan koloniler 3. Taraf satıcılardan geliyor o nedenle bu bilgilere ulaşması pek mümkün deĝil bence yol stresidir sakin bir ortamda bekletilip 2-3 gün sonra besin verilmeli :)

meriççetinkayar

Yumurta
Üye

Ne yazıkki o bilgilere ulaşamıyorum sadece olması gereken doğru koşulları sağladığını umuyorum 😂 ben de o şekilde bir ortam hazırladım

meriççetinkayar

Yumurta
Üye
Antstore üzerinde satılan koloniler 3. Taraf satıcılardan geliyor o nedenle bu bilgilere ulaşması pek mümkün deĝil bence yol stresidir sakin bir ortamda bekletilip 2-3 gün sonra besin verilmeli :)
Evet dediğiniz siteden aldım. Dediğiniz şekilde 2/3 gün ellemeden beklememde fayda var sanırım daha sonra beslemeye başlarım. Teşekkür ederim