comp. sanctus’u ne ile besleyeceğim?

Eronomo

Yumurta
Üye
Dışarıdan bödek ya da ufak canlılar yakalayıp versem olur mu? Yoksa dışardan vermek tehlikeli mi olur(böcek ilaçları vs…). Youtube da arada sırada kıyma verenini bile gördüm. Önerilere açığım. :)

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Canlı yem satın almalısınız, dışarıdan yakaladığınız böcekler de parazit,bakteri vs bulunabilir. Bu koloniyi kaybetmenize neden olur.

Dymions

Yumurta
Üye
yumurta beyazı ve kıyma bana da biri önermişti

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dışarıdan bödek ya da ufak canlılar yakalayıp versem olur mu? Yoksa dışardan vermek tehlikeli mi olur(böcek ilaçları vs…). Youtube da arada sırada kıyma verenini bile gördüm. Önerilere açığım. :)
Her canlı için dışarıdan toplanabilirliği hakkında kesin yorum yapamam. Fakat kolonilerimi beslerken evlerde bulunabilen güveler olur. Onları yakalayıp dondurup verirdim. Bir çok insana da danıştım bu konuda güveyi dondurduğum sürece bir problem teşkil etmeyecekleri konusunda hem fikirdik. Çok kez verdim ve herhangi bir anormallik gözlemlemedim. Ha bu demek değildir ki her böceği dondurup verebilirsiniz, tabii ki hayır. Güve için uygunluğundan söz ediyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Un kurdu alacaksınız diye bir şart kesinlikle koşulamaz. Protein arayana protein çok :b

Eronomo

Yumurta
Üye
anladım değeeli bilgi ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Güve fikrini çok beğendim. Sanırsam bunu yapıcam.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
anladım değeeli bilgi ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Güve fikrini çok beğendim. Sanırsam bunu yapıcam.
Bu fikri beğenmenize sevindim, dediğim gibi un kurdu olacak diye bir şey yok. Alternatif yollar her zaman daha eğlencelidir.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
yumurta beyazı veriyordum ben arada bir kıyma atıyordum parça parça

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Size küçük bir tavsiye verebilirim güve için. Verdiğiniz güvenin kanatlarını olabildiğince kesip alın. Gereksiz kirliliğe sebep olmasın. Kanatlar kesip atıyorlar çünkü.