Çöllerin kızıl askerleri

Yunusemree

Pupa
Üye
Selamlar 😊 cataglyphis beslemek hepimizin hayali hobiye başladığımdan beride bu konuda araştırma yapıyorum. Bu sene tekrar deneme yapıyorum ve sanırım en güvendiğim denemem oldu. O zaman günlüğüme geçelim :)

WhatsApp Görsel 2025-06-11 saat 20.44.02_a09429e2.jpg
3 adet cataglyphis kraliçesi buldum ama 1 ve bu kraliçeleri bir kaç gün tüpte tuttum. Orta tüpteki ve sol tüpteki kraliçelerin nemli bölgeden ayrılmadığını ve pamuğu çekiştirmediğini fark ettim ama sağ tüpteki kraliçe nemli bölgede de dursa çıkmak istiyordu onun. Sağ tüpteki kraliçe için tam tesisatlı bir set up kurmak istedim çünkü hepsine bu set upu kurmak beni aşardı. Diğer kraliçeler için ısıtıcı ped ile tüpün yarısını ısıttım ve içerilerine kum koydum. Şimdi kurduğum set upa geçelim 🙃

WhatsApp Görsel 2025-06-11 saat 20.00.33_d4350817.jpgWhatsApp Görsel 2025-06-11 saat 20.00.33_857a93c9.jpg
Out Worldün yapılış videosunu editledikten sonra paylaşacağım şimdilik neler yaptığımı anlatacağım. Kumu dışardan topladım ve fırında 30 dakika 200 derece pişirdim ki mikropları kırılsın. Ardından küçük tahta parçaları ve ampulün altına küçük bir taş koydum ki karıncam güneşlenebilsin suluğada şekerli su koydum. Akvaryumu kendim yaptırdım ölçüleri 35 30 20. Ampulümde 200w 12:00 da açılıyor 18:00 da kapanıyor. Şimdilik bu kadar kraliçe yuvaya fazlaca kum taşıdığını gördüm sık sık dışarı çıkıp kontrol ediyor. Yarın besleme yapacağım ve işci ekleyeceğim. İyi hobiler :)

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Outworld harika olmuş. Gördüğüm en güzel cataglyphis outworldlerinden. Sadece suluk ve yuvanın gölgede kalması güzel olabilir, outworldün üzerine karton veya benzer bir şey koyarak gölge oluşturabilirsiniz. Harika bir günlük olacağına inanıyorum, takipteyim. 😊

Yunusemree

Pupa
Üye
Outworld harika olmuş. Gördüğüm en güzel cataglyphis outworldlerinden. Sadece suluk ve yuvanın gölgede kalması güzel olabilir, outworldün üzerine karton veya benzer bir şey koyarak gölge oluşturabilirsiniz. Harika bir günlük olacağına inanıyorum, takipteyim. 😊
Çok teşekkür ederim yorumun beni çok mutlu etti 😄 Suluk ve yuvada ampulün uzağında aslında ama gölge oluşturmakta aklıma yattı biraz gözlem yaptıktan sonra karar veririm :)

KingCat

Media
Üye
Selamlar 😊 cataglyphis beslemek hepimizin hayali hobiye başladığımdan beride bu konuda araştırma yapıyorum. Bu sene tekrar deneme yapıyorum ve sanırım en güvendiğim denemem oldu. O zaman günlüğüme geçelim :)

Ekli dosyayı görüntüle 57505
3 adet cataglyphis kraliçesi buldum ama 1 ve bu kraliçeleri bir kaç gün tüpte tuttum. Orta tüpteki ve sol tüpteki kraliçelerin nemli bölgeden ayrılmadığını ve pamuğu çekiştirmediğini fark ettim ama sağ tüpteki kraliçe nemli bölgede de dursa çıkmak istiyordu onun. Sağ tüpteki kraliçe için tam tesisatlı bir set up kurmak istedim çünkü hepsine bu set upu kurmak beni aşardı. Diğer kraliçeler için ısıtıcı ped ile tüpün yarısını ısıttım ve içerilerine kum koydum. Şimdi kurduğum set upa geçelim 🙃

Ekli dosyayı görüntüle 57506Ekli dosyayı görüntüle 57507
Out Worldün yapılış videosunu editledikten sonra paylaşacağım şimdilik neler yaptığımı anlatacağım. Kumu dışardan topladım ve fırında 30 dakika 200 derece pişirdim ki mikropları kırılsın. Ardından küçük tahta parçaları ve ampulün altına küçük bir taş koydum ki karıncam güneşlenebilsin suluğada şekerli su koydum. Akvaryumu kendim yaptırdım ölçüleri 35 30 20. Ampulümde 200w 12:00 da açılıyor 18:00 da kapanıyor. Şimdilik bu kadar kraliçe yuvaya fazlaca kum taşıdığını gördüm sık sık dışarı çıkıp kontrol ediyor. Yarın besleme yapacağım ve işci ekleyeceğim. İyi hobiler :)
Gerçekten bende çok beğendim inanılmaz iyi olmuş.

Yeromi

Yumurta
Üye
Başarılar dilerim, outworld harika görünüyor merakla takip edeceğim bu günlüğü, benimde hayalim bir gün cataglyphis kolonisi kurabilmek umarım başarırım

Yigit291

Pupa
Üye
Umarım güxel gelişme alırsınız çok güxel gözüküyor elinize sağlık

Yunusemree

Pupa
Üye
Gerçekten bende çok beğendim inanılmaz iyi olmuş.
Çok teşekkür ederimm her zaman gelişmeye çalışcam
Başarılar dilerim, outworld harika görünüyor merakla takip edeceğim bu günlüğü, benimde hayalim bir gün cataglyphis kolonisi kurabilmek umarım başarırım
Umarım başarırız dostum birlikte öğrenelim 😊
Umarım güxel gelişme alırsınız çok güxel gözüküyor elinize sağlık
Sağol dostum beraber öğrenelim kolonilerimizi büyütelim 😊

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Hocam ampul sisteminin resimleyip paylaşırsan çok sevinirim.Bende şu günlerde setup kurcam herşey tamam ama ampul kısmını çözemedim.Günlükte çok güzel olacak gibi takipteyim :)

Yunusemree

Pupa
Üye
Hocam ampul sisteminin resimleyip paylaşırsan çok sevinirim.Bende şu günlerde setup kurcam herşey tamam ama ampul kısmını çözemedim.Günlükte çok güzel olacak gibi takipteyim :)
Sabah çeker atarım dostum ama kısaca herhangi bir elektrikçide porselen ya da seramik duy alırsan ve fişe bağlarsan tak çıkar duy elde edersin sonrasında 200w ampul kullandım ben ama 100w a düşürebilirim 200w ın eritme riski var şuanda gözlemlemedeyim

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Sabah çeker atarım dostum ama kısaca herhangi bir elektrikçide porselen ya da seramik duy alırsan ve fişe bağlarsan tak çıkar duy elde edersin sonrasında 200w ampul kullandım ben ama 100w a düşürebilirim 200w ın eritme riski var şuanda gözlemlemedeyim
Yok ampulun nasıl olacağı kısmında sorun yok sadece duyu nereye ve nasıl sabitlediğini görmek istiyorum.

Yigit291

Pupa
Üye
Yok ampulun nasıl olacağı kısmında sorun yok sadece duyu nereye ve nasıl sabitlediğini görmek istiyorum.
Merhaba hocam ben bu masaya klipsli telefon askıları var sert kablolu istediğin gibi ayarlanabilen direk onu aldım telefon tutturma yerini takmadan kabloyu aradan geçirdim image.jpgimage.jpg
Sadece denemede olduğundan kabloyu çok sabitlemedim

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Merhaba hocam ben bu masaya klipsli telefon askıları var sert kablolu istediğin gibi ayarlanabilen direk onu aldım telefon tutturma yerini takmadan kabloyu aradan geçirdim Ekli dosyayı görüntüle 57572Ekli dosyayı görüntüle 57573
Sadece denemede olduğundan kabloyu çok sabitlemedim
Bayıldım bundan alacağım tamamdır çok sağolasın hocam uzun zamandır aradığım ürün diyebilirim :love:
(Günlüğü gereksiz işgal ettim kusura bakmayın isterseniz moderatörlere söyleyin bu mesajları silsinler)

AlperenKrAz

Larva
Üye

Out Worldün yapılış videosunu editledikten sonra paylaşacağım şimdilik neler yaptığımı anlatacağım. Kumu dışardan topladım ve fırında 30 dakika 200 derece pişirdim ki mikropları kırılsın. Ardından küçük tahta parçaları ve ampulün altına küçük bir taş koydum ki karıncam güneşlenebilsin suluğada şekerli su koydum. Akvaryumu kendim yaptırdım ölçüleri 35 30 20. Ampulümde 200w 12:00 da açılıyor 18:00 da kapanıyor. Şimdilik bu kadar kraliçe yuvaya fazlaca kum taşıdığını gördüm sık sık dışarı çıkıp kontrol ediyor. Yarın besleme yapacağım ve işci ekleyeceğim. İyi hobiler
Hocam kaç gün tüpte tutmuştunuz kraliçeyi? sınavım olduğundan dolayı outworld ayarlamam gecikicekte.

Yigit291

Pupa
Üye
Bayıldım bundan alacağım tamamdır çok sağolasın hocam uzun zamandır aradığım ürün diyebilirim :love:
(Günlüğü gereksiz işgal ettim kusura bakmayın isterseniz moderatörlere söyleyin bu mesajları silsinler)
Nedemek hocam ben de çok kısa süre önce aynı düşüncelerdeydim uygun fiyatlı şekilde bu oluyo

Yunusemree

Pupa
Üye
estağfurullah hocam herkesin öğrenecek bir şeyi vardır istediğinizi sorabilirsiniz :)

Hocam kaç gün tüpte tutmuştunuz kraliçeyi? sınavım olduğundan dolayı outworld ayarlamam gecikicekte.
2 gün tuttum sadece

Yunusemree

Pupa
Üye
Herkese iyi öğlenler dilerim :) Kurulumu yaparken çektiğim videoyu paylaştım şimdi burayada atıyorum. İyi seyirler 😊

Enesqwpr

Larva
Üye

Felaket iyi bir Günlük

burkut

Yumurta
Üye
Multi için uygun mu peki?
Ve işçi eklemeyi nasıl yapmam lazım.

yagizhan

Pupa
Üye
Multi için uygun mu peki?
Ve işçi eklemeyi nasıl yapmam lazım.
multiye uygun değil.
işçi eklemeyi kraliçeyi bulduğun yerdeki koloniden alıp yanına koymalısın ve gözlemlemelisin kraliçeye zarar gelmemesi için küçük işçi eklemeni öneririm