Çok kararsızım, ağaç türü mü yoksa yoğun ağ mı?

febboi

Yumurta
Üye
Bir tane daha tarantula almak istiyorum fakat ağaç türü mü yoksa yoğun ağ türü bir tarantula mı alsam bilemiyorum. Sizce hangisi daha eğlenceli olur bakımı ve izlemesi açısından?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Yoğun ağ olarak tünel türlerini kastediyorsak kesinlikle ağaç türü öneririm. Tüneller az yemek yer ve yemi yakalaması da oldukça kısa sürdüğü için her kabukta topu topu yarım saat falan karşılaşmış olursunuz hayvanla. Ağaç türleri her ne kadar agresif, hızlı, tehditkâr ve aktif olsa da sonuna kadar değecek bir zevkleri var.
Yoğun ağ türünü yer veya çalı seçerseniz onu daha çok tavsiye ederim, ağaç türü herkesin harcı değil. Yer türlerine alışmış bir insan ağaç türüne dokunup daha ne olduğunu anlayamadan 2 saniyede kolu boyunca daireler çizerek koşup omzundan yere atlayan bir tarantulayla karşılaşabilir, kötü olur.
Vahşi olmayan yoğun ağ sahibi tarantulalar olarak Chromatopelma cyaneopubescens, Holothele incei gold, Hapalopus formosus; daha vahşi ama yine başlangıçta gelişmek için iyi olan türler için Pterinochilus murinus, Chilobrachys fimbriatus, belki Chilobrachys natanicharum ve Avicularia türleri geliyor sadece aklıma.

febboi

Yumurta
Üye
Yoğun ağ olarak tünel türlerini kastediyorsak kesinlikle ağaç türü öneririm. Tüneller az yemek yer ve yemi yakalaması da oldukça kısa sürdüğü için her kabukta topu topu yarım saat falan karşılaşmış olursunuz hayvanla. Ağaç türleri her ne kadar agresif, hızlı, tehditkâr ve aktif olsa da sonuna kadar değecek bir zevkleri var.
Yoğun ağ türünü yer veya çalı seçerseniz onu daha çok tavsiye ederim, ağaç türü herkesin harcı değil. Yer türlerine alışmış bir insan ağaç türüne dokunup daha ne olduğunu anlayamadan 2 saniyede kolu boyunca daireler çizerek koşup omzundan yere atlayan bir tarantulayla karşılaşabilir, kötü olur.
Vahşi olmayan yoğun ağ sahibi tarantulalar olarak Chromatopelma cyaneopubescens, Holothele incei gold, Hapalopus formosus; daha vahşi ama yine başlangıçta gelişmek için iyi olan türler için Pterinochilus murinus, Chilobrachys fimbriatus, belki Chilobrachys natanicharum ve Avicularia türleri geliyor sadece aklıma.
Çok teşekkür ederim. Aklımda Fimbriatus veya Murinus vardı fakat maalesef bulamıyorum sling.

atako

Minör
Üye
Benim bir murinusm var, L5. Ancak sürekli yuvasını kapağın duvarla birleştiği kısma yapıyor ve kapağı açarken yuvasını bozmak zorunda kalıyorum. Ağ türlerinde böyle problemler de yaşanabiliyor.

Enesersoy45

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
kk bende bu hobiye baslicamda hangisinden ve en önemlisi nerden alabilirim biliyormusun
En basit yöntemler mommy tarantula, tarantula pedia, tasmania tarantulas gibi instagram hesaplarından almak. Fakat biraz işin içine girince çok daha iyi seçenekler bulabilirsiniz.