Cocoon nedir?

SasuKe1

Pupa
Üye
Türünü bilmiyorum ama cinsi Camponotus olan kraliçemin larvaları larvadan sonra pupa yerine internette ingilizce cocoon denilen birşey oldu. Türe özel birşey mi yoksa başka birşey mi? Neden böyle oldu?

dwasa.pngnormalde böyle görünmesi lazımdı sanki

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotus cinsi koza örer çünkü. Kozanın içerisinde fotoğrafını attığınız pupalar var. Koza örme davranışının çok farklı sebepleri olabiliyor ama genelde pupaları mantar, pislik veya hastalıklardan korumak için koza örüyorlar.

NicolaS

Nanitik
Üye
Türünü bilmiyorum ama cinsi Camponotus olan kraliçemin larvaları larvadan sonra pupa yerine internette ingilizce cocoon denilen birşey oldu. Türe özel birşey mi yoksa başka birşey mi? Neden böyle oldu?

Ekli dosyayı görüntüle 62096normalde böyle görünmesi lazımdı sanki
Hocam bazı kraliçe cinsleri pupanın etrafına koza örer. Koruma amaçlıdır herhangi bir sorun yok.

SasuKe1

Pupa
Üye
Camponotus cinsi koza örer çünkü. Kozanın içerisinde fotoğrafını attığınız pupalar var. Koza örme davranışının çok farklı sebepleri olabiliyor ama genelde pupaları mantar, pislik veya hastalıklardan korumak için koza örüyorlar.
Hocam bazı kraliçe cinsleri pupanın etrafına koza örer. Koruma amaçlıdır herhangi bir sorun yok.
Anladım çok teşekkürler, bir sıkıntı mı oldu acaba diye merak etmiştim :)

Şimdi aklıma geldi de, bu cocoonu kraliçe mi yapıyor yoksa larva mı? kraliçenin yapması biraz uzun sürmez miydi? 1 gecede oldu bu olay.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Anladım çok teşekkürler, bir sıkıntı mı oldu acaba diye merak etmiştim :)
Rica ederim. Bir sorunu yok, kozaların uçları siyahlaştığında ve yüzeyleri buruştuğunda işçiler çıkmaya yakın oluyorlar. Tahmini 1-1.5 haftaya ilk işçiler çıkar. 😊