Başka bir konuda da aynı türü söylemiştiniz. Asya türü olduğundan bahsetmiştim...Scolopendra Subspinipes Mutilans gibi görünüyor
Bende öyle düşündüm ama Ege de rastgele bi kayanın altında bulmam ne kadar münkün bilemedim, henüz 3 5 cm kendisi ve buna rağmen diğer çiyanlarımdan farklı aşırı saldırgan.Scolopendra Subspinipes Mutilans gibi görünüyor
Saldırganlık tür ile ilgili olabilir yada yeni yakalanmışsa stresten olabilir.Bende öyle düşündüm ama Ege de rastgele bi kayanın altında bulmam ne kadar münkün bilemedim, henüz 3 5 cm kendisi ve buna rağmen diğer çiyanlarımdan farklı aşırı saldırgan.
Sanırsam Google lens üzerinden aratma yapıp yazdınız. Çünkü Asya'da ve Avustralya'da bulunan bir tür. Scolopendridae familyasından olduğunu düşünüyorum.Scolopendra Subspinipes Mutilans gibi görünüyor
Scolopendra türleri diğer türlere nazaran daha agrasif oluyor diye biliyorum.Bende öyle düşündüm ama Ege de rastgele bi kayanın altında bulmam ne kadar münkün bilemedim, henüz 3 5 cm kendisi ve buna rağmen diğer çiyanlarımdan farklı aşırı saldırgan.
Başka bir konuda da aynı türü söylemiştiniz. Asya türü olduğundan bahsetmiştim...Scolopendra Subspinipes Mutilans gibi görünüyor
ben cingulata türünün 3 rengi var sanıyordum siyah, yeşil ve kahverengiBaşka bir konuda da aynı türü söylemiştiniz. Asya türü olduğundan bahsetmiştim...
Evet, Scolopendridae familyasından ama ülkemizdeki tür dağılımı nasıldır bilmiyorum. Yaygın olarak Scolopendra cingulata görülüyor ama.
Hocam Türkiye Yaban Hayatı( canlı veritabanı) sitesinde Scolopendra cinsinde sadece S.cingulata türünü gösteriyor.Başka bir konuda da aynı türü söylemiştiniz. Asya türü olduğundan bahsetmiştim...
Evet, Scolopendridae familyasından ama ülkemizdeki tür dağılımı nasıldır bilmiyorum. Yaygın olarak Scolopendra cingulata görülüyor ama.
anladım bunun rengi yeşile çalıyor ama daha öncede doğa da 2 3 tane kırmızı başlı ve kuyruklu, siyah tergitli çiyanlar görmüştüm onların mutilan olma ihtimali varmı çünkü renkeleri tamamıyla aynıydıHocam Türkiye Yaban Hayatı( canlı veritabanı) sitesinde Scolopendra cinsinde sadece S.cingulata türünü gösteriyor.
Hocam tekrardan dediğim gibi o türe dair Türkiye kayıtlarında bir veri bulamadım. Zaten Doğu Asya ve Avustralya'da veri kayıtları bulunuyor. Scolopendra cingulata türünün birçok renk varyasyonu mevcutanladım bunun rengi yeşile çalıyor ama daha öncede doğa da 2 3 tane kırmızı başlı ve kuyruklu, siyah tergitli çiyanlar görmüştüm onların mutilan olma ihtimali varmı çünkü renkeleri tamamıyla aynıydı