Çiyan Beslemek İstiyorum

MosesMamoepa

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba, daha önce birçok yerde bu hobiye sahip kişilerin videolarını seyrettim fakat neredeyse hiç kimse çiyan beslemiyordu ama çiyanın atik bir hayvan olması benim çok hoşuma gidiyor. Daha önce kaya çiyanı beslemiştim ama çok pasifti şimdi de çiyan beslemek istiyorum bildiğimiz daha büyük olanlarından. İnternette de bu tarz alım satım da çiyan yoktu. Nereden bulabilirim ve beslemeli miyim, teşekkürler

Reiji

Yumurta
Üye
Öncelikle çıyanlar aşırı derecede agresiftirler ve knedilerini savunma konusunda gayet başarılılar neredeyse her yerden kaçabilirler yemlere karşı afları yoktur İnternette bulabilecegin chinese red leg falan onlar da çoğu zaman denk gelmez ayrıca eğer yeniysen chinese diye farklı türleri ec leyip verme olasılıkları yüksek kazıklanmaktansa yavru bir çıyan WC leyebilirsin her şeyin başı WC zaten

MosesMamoepa

Yumurta
Üye
Öncelikle çıyanlar aşırı derecede agresiftirler ve knedilerini savunma konusunda gayet başarılılar neredeyse her yerden kaçabilirler yemlere karşı afları yoktur İnternette bulabilecegin chinese red leg falan onlar da çoğu zaman denk gelmez ayrıca eğer yeniysen chinese diye farklı türleri ec leyip verme olasılıkları yüksek kazıklanmaktansa yavru bir çıyan WC leyebilirsin her şeyin başı WC zaten
Yani internetten alamasam bile nasıl çiyan bulabilirim, yaşadığım yerin yakınlarında göl var ama hiç etrafında kaya yok. Onun dışında öyle aman aman kayalık yerlerde yok burada

Reiji

Yumurta
Üye
Kesin bulmak istiyorsan en net yolu ormanda aramaktır küçük büyük her kayanın altında olabilirler ama dikkat et sadece onlardan olmayacaktır bir kayayı kaldırmanın en güvenli yolu tek seferde hızlıca kaldırmaktır eğer ilk awferde kalkmazsa hiç uğraşma altında ne olduğunu bilmediğin için icerdekiler hazırlıklı olacaktır

MosesMamoepa

Yumurta
Üye
Sende hiç çiyan var mı sling boy lazım bana çünkü hobiye başlamak istiyorum. Yoksa bile hiç besledin mi

Reiji

Yumurta
Üye
Var elimde daha önce de çok besledim