Galiba oluyorlar.Peki teşekkür ederim ikinize de.Bir de phedioleler multiqueen oluyor mu 3 tanesini aynı tüpe koydum kavga etmeden yan yana duruyorlar.
1: Camponotus1. Bunun Camponotus olduğunu düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 54575Ekli dosyayı görüntüle 54574
2. Bunların Phediole olduğunu düşünüyorum. Ekli dosyayı görüntüle 54576Ekli dosyayı görüntüle 54577
3. Bunun da Phediole olduğunu düşünüyorum ya da Tetramorium. (Çok hareketliydi, iyi çekemedim).Ekli dosyayı görüntüle 54578Ekli dosyayı görüntüle 54579
4. Bunun Tapinoma olduğunu düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 54583Ekli dosyayı görüntüle 54584Ekli dosyayı görüntüle 54585
Evet,polijiniktir. Birlikte duruyorlarsa birlikte kalabilirler.Peki teşekkür ederim ikinize de.Bir de phedioleler multiqueen oluyor mu 3 tanesini aynı tüpe koydum kavga etmeden yan yana duruyorlar.
Koloninin ilerleyen aşamalarında zayıf kraliçeyi kaybedebilirsiniz ama kurucu aşamada multiqueen olurlar.Peki teşekkür ederim ikinize de.Bir de phedioleler multiqueen oluyor mu 3 tanesini aynı tüpe koydum kavga etmeden yan yana duruyorlar.
Yess, budur.1. Camponotus tanaemyrmex
2. Pheidole
3. Tetramorium
4. Tapinoma
Olduğunu düşünüyorum.
@Ares hocam siz de bakarsanız konu uzamaz.
3. kraliçenin kafası pheidole cinsine benziyor. Olabilir.1: Camponotus
2: Pheidole
3: Pheidole
4: Tapinoma
Pheidole ile benzerlik göstermeyen bir özellik bulamadım ben.3. kraliçenin kafası pheidole cinsine benziyor. Olabilir.
İlk camponotus ile arasında ciddi boyut farkı var.Çok daha ufak 4.Hayır üçüncü kesin olarak tetramorium. Şuan şüpheli duran yalnızca 4 numara. O da bana kalırsa tapinoma, tüp boyutu yanıltıyor.
Eminim tapinoma.İlk camponotus ile arasında ciddi boyut farkı var.Çok daha ufak 4.