Cinsleri nedir, kraliçelermi?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Screenshot_20240619-185712_Gallery.jpgScreenshot_20240619-185722_Gallery.jpgScreenshot_20240619-185730_Gallery.jpg
-bu ilk karıncam cinsi nedir ve kraliçemi?
-yerde gördüm başta işçi sandım elime alıp bakınca thorax normalden büyük geldi ve kanat izi var gibiydi ama abdomen de küçük geldi gözüme
Screenshot_20240619-185745_Gallery.jpgScreenshot_20240619-185810_Gallery.jpgScreenshot_20240619-185801_Gallery.jpg
-buda ikinci canlı karıncaya benzettim ama bi garip geldi böcekte olabilir
-boyutu klasim plagiolepis kraliçesi kadar

Çözüm
1. Kraliçe Formica Sanguinea. Parazitik bir Formica'dır 15-20 adet pupa ve 4-5 adet işçi eklemelisiniz.
2.si karınca değil.
Not: Sanguinea kolay bir tür değildir başlangıç için uygun değildir mümkünse tecrübeli ile takas yapın. Pupa eklemesi yapılmadan hayatta kalması çok düşük bir olasalık.

DONT

Pupa
Üye
1.formicaymış hshsh
2. Karınca değil bir tür böcek ama cinsini bilmiyorum

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
1. Kraliçe Formica Sanguinea. Parazitik bir Formica'dır 15-20 adet pupa ve 4-5 adet işçi eklemelisiniz.
2.si karınca değil.
Not: Sanguinea kolay bir tür değildir başlangıç için uygun değildir mümkünse tecrübeli ile takas yapın. Pupa eklemesi yapılmadan hayatta kalması çok düşük bir olasalık.

Çözüm

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
2.si karınca değil.
Bulduğum işçilerin o tür olduğunu kesin olarak nasıl anlarım

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Herhangi bir bulduğunuz 15-20 pupa ve biraz da işçi ekleyin. Bulacağınız formicaları kabul edecektir.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 37803Ekli dosyayı görüntüle 37804Ekli dosyayı görüntüle 37805
-bu ilk karıncam cinsi nedir ve kraliçemi?
-yerde gördüm başta işçi sandım elime alıp bakınca thorax normalden büyük geldi ve kanat izi var gibiydi ama abdomen de küçük geldi gözüme
Ekli dosyayı görüntüle 37806Ekli dosyayı görüntüle 37807Ekli dosyayı görüntüle 37808
-buda ikinci canlı karıncaya benzettim ama bi garip geldi böcekte olabilir
-boyutu klasim plagiolepis kraliçesi kadar
İkinci bulduğunuz böceği karınca yuvalarına girip kendini kraliçe gibi gösterip koloniyi sömüren ve bu şekilde çoğalan parazitik bir tür böceğe çok benzettim. Ben buna doğada pheidole kolonileri de sık sık rastladım.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
İkinci bulduğunuz böceği karınca yuvalarına girip kendini kraliçe gibi gösterip koloniyi sömüren ve bu şekilde çoğalan parazitik bir tür böceğe çok benzettim. Ben buna doğada pheidole kolonileri de sık sık rastladım.
Anthicus sanırım çiçekçi bi böcekmiş

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
O değil ama güzel bir yaklaşım.
Anthicidae familyasından bir tür, polen, mantar veya bazı zararlı böceklerin larvaların tüketirler. Biyolojik mücadelede etkin bir konumdadırlar.

Osbziw

Yumurta
Üye
Formica Sanguenia istilacı bi türdür. Fakültatif olarak köleleştirir genellikle formik asit salgılamasıyla bilinir ve başlangıç seviyesine uygun değildir. Yaşaması için birkaç adet işçi eklemelisiniz onları köleleştirecektir ne kadar çok yumurta bulursanız o kadar iyidir elinizde ne kadar varsa tupun içine koyun.

(Aldığınız yumurta, larva, pupalar formica türüne ait olmalıdır, işçilerden aynı şekilde.)

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dediğim gibi özellikle Serviformica alt cinsine ait olması gerekiyor. Barkın'ın yolladığı rehberde Serviformica türlerinin isimleri yazıyor.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Dediğim gibi özellikle Serviformica alt cinsine ait olması gerekiyor. Barkın'ın yolladığı rehberde Serviformica türlerinin isimleri yazıyor.
Peki iki tane rufibarbis kolonim var 1 tanesi ilk işçisini verdi pupalarıda var parazitik kraliçeye buradan versem işçi ya da pupa bir sorun olur mu?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki iki tane rufibarbis kolonim var 1 tanesi ilk işçisini verdi pupalarıda var parazitik kraliçeye buradan versem işçi ya da pupa bir sorun olur mu?
Sorun olmaz. Formica rufibarbis, Serviformica alt cinsinin bir üyesidir. Formica sanguinea kraliçeniz pupalarını kabul edecektir. İşçi vermenizi tavsiye etmem eğer pupa eklemeyecekseniz.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Sanguinea hakkında herkes güzel bilgiler vermiş. Şu anda beslediğim bir tür olduğu için birkaç bilgi de ben vermek istedim. Eklemeniz gereken pupaları doğada (özellikle kamp, piknik vb. aktiviteler yaptığınızda) taşların altında rahatlıkla bulabilirsiniz. Yanınızda, pupalara zarar vermeden almak için mutlaka bir çay kaşığı, pupaları geçici süreli taşımak için de bir çay tabağı yanınızda bulundurmanızı öneririm. Pupaları uzun bir seyahette taşımak içinde bir şırınga güzel olacaktır. Şırınganın uç kısmındaki iğnesini ve plastiğini çıkartın ardından şırınganın içinden ucunu kapatıcak şekilde bir parmak kadar pamuk koyun. Bu şırınganın ucundan pupaların düşmesini engeller. Sonrada pupaları içine koyup şırıngayı kapatıp güzel bir taşıma sağlayabilirsiniz. Bulduğunuz pupaları da lütfen tek bir koloniden maximum 10-15 miktarı geçmeyecek şekilde almaya özen gösterin. Pupa aldığınız koloninin çökmesini istemeyiz çünkü bir dahaki yıl o koloniden tekrar pupa alabilirsiniz. Onun dışında beslemesi neredeyse Formica rufibarbis ile aynı. iyi hobiler, bol şans dilerim.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Herkese bilgiler için teşekkür ederim şimdi ben kendi rufibarbis kolonimden pupa ekledim işçi eklemedim gidişat nasıl olacak parazitik kraliçeler yumurtluyormu yoksa sürekli pupa mı eklemem gerekiyor devamlılık için

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Herkese bilgiler için teşekkür ederim şimdi ben kendi rufibarbis kolonimden pupa ekledim işçi eklemedim gidişat nasıl olacak parazitik kraliçeler yumurtluyormu yoksa sürekli pupa mı eklemem gerekiyor devamlılık için
Formica sanguinea kolonide kurucu olarak başlangıçta yumurtlayamayan bir parazitik türdür. Siz pupa eklediğiniz zaman, işçi eklediğiniz zaman Formica sanguinea yumurtlamaya başlayacaktır.
Doğal ortamlarında Formica sanguinea'lar gibi onun kendi neslinden gelen işçilerde pupa için baskın yaparlar, bu sebeple kolonize 5-6 ayda bir pupa takviyesi yapmanız elbette koloniniz için verimliliği arttıran bir etmen olacaktır.