Bulduğum işçilerin o tür olduğunu kesin olarak nasıl anlarım1. Kraliçe Formica Sanguinea. Parazitik bir Formica'dır 15-20 adet pupa ve 4-5 adet işçi eklemelisiniz.
2.si karınca değil.
Not: Sanguinea kolay bir tür değildir başlangıç için uygun değildir mümkünse tecrübeli ile takas yapın. Pupa eklemesi yapılmadan hayatta kalması çok düşük bir olasalık.Formica Sanguinea Bakım Rehberi
Formica Sanguinea Subfamily: Formicinae Tribe: Formicini Bölge: Avrupa'nın neredeyse tamamında, Kuzey Avrupa'nın bazı bölgelerinde bulunurlar ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde istilacıdırlar. Bakım Seviyesi Claustral Koloni Multi Queen Asker Major Uçuş Kış Uykusu A-B Arası Olumlu...karincaciftligim.com
Eve gidince çekip atayımKraliçenin abdomenle torax arasını çekebilirmisiniz
Tamamdır teşekkürlerHerhangi bir bulduğunuz 15-20 pupa ve biraz da işçi ekleyin. Bulacağınız formicaları kabul edecektir.
İkinci bulduğunuz böceği karınca yuvalarına girip kendini kraliçe gibi gösterip koloniyi sömüren ve bu şekilde çoğalan parazitik bir tür böceğe çok benzettim. Ben buna doğada pheidole kolonileri de sık sık rastladım.Ekli dosyayı görüntüle 37803Ekli dosyayı görüntüle 37804Ekli dosyayı görüntüle 37805
-bu ilk karıncam cinsi nedir ve kraliçemi?
-yerde gördüm başta işçi sandım elime alıp bakınca thorax normalden büyük geldi ve kanat izi var gibiydi ama abdomen de küçük geldi gözüme
Ekli dosyayı görüntüle 37806Ekli dosyayı görüntüle 37807Ekli dosyayı görüntüle 37808
-buda ikinci canlı karıncaya benzettim ama bi garip geldi böcekte olabilir
-boyutu klasim plagiolepis kraliçesi kadar
Anthicus sanırım çiçekçi bi böcekmişİkinci bulduğunuz böceği karınca yuvalarına girip kendini kraliçe gibi gösterip koloniyi sömüren ve bu şekilde çoğalan parazitik bir tür böceğe çok benzettim. Ben buna doğada pheidole kolonileri de sık sık rastladım.
O değil ama güzel bir yaklaşım.İkinci bulduğunuz böceği karınca yuvalarına girip kendini kraliçe gibi gösterip koloniyi sömüren ve bu şekilde çoğalan parazitik bir tür böceğe çok benzettim. Ben buna doğada pheidole kolonileri de sık sık rastladım.
Herhangi bir pupa olmuyor, özellikle Serviformica olması gerekiyor.Herhangi bir bulduğunuz 15-20 pupa ve biraz da işçi ekleyin. Bulacağınız formicaları kabul edecektir.
Haklısın benim hatamHerhangi bir pupa olmuyor, özellikle Serviformica olması gerekiyor.
Peki iki tane rufibarbis kolonim var 1 tanesi ilk işçisini verdi pupalarıda var parazitik kraliçeye buradan versem işçi ya da pupa bir sorun olur mu?Dediğim gibi özellikle Serviformica alt cinsine ait olması gerekiyor. Barkın'ın yolladığı rehberde Serviformica türlerinin isimleri yazıyor.
Sorun olmaz. Formica rufibarbis, Serviformica alt cinsinin bir üyesidir. Formica sanguinea kraliçeniz pupalarını kabul edecektir. İşçi vermenizi tavsiye etmem eğer pupa eklemeyecekseniz.Peki iki tane rufibarbis kolonim var 1 tanesi ilk işçisini verdi pupalarıda var parazitik kraliçeye buradan versem işçi ya da pupa bir sorun olur mu?
Formica sanguinea kolonide kurucu olarak başlangıçta yumurtlayamayan bir parazitik türdür. Siz pupa eklediğiniz zaman, işçi eklediğiniz zaman Formica sanguinea yumurtlamaya başlayacaktır.Herkese bilgiler için teşekkür ederim şimdi ben kendi rufibarbis kolonimden pupa ekledim işçi eklemedim gidişat nasıl olacak parazitik kraliçeler yumurtluyormu yoksa sürekli pupa mı eklemem gerekiyor devamlılık için