Evet ama tüp doluluğu açısından ve ikinci koloninin yavaş ilerlemesi açısından iyi olacak diye tahmin ediyorumKraliçeler yaşıyor zaten bence birleştirmeye gerek yok
Kontrollü bir şekilde deneyeceğim teşekkürlerPlagiolepis ikisi de evet. Plagiler epey sakinler aslında ve multi oluyorlar, birleştirme fikri mantıksız durmuyor.
Ha bide fazladan varsa gönderebilirsinEkli dosyayı görüntüle 37442Ekli dosyayı görüntüle 37443Ekli dosyayı görüntüle 37444Ekli dosyayı görüntüle 37445
Bu ilk kolonim plagiolepis olduğunu düşünüyorum ama emin olmak için sorayım dedim
Ekli dosyayı görüntüle 37446Ekli dosyayı görüntüle 37447Ekli dosyayı görüntüle 37448Ekli dosyayı görüntüle 37449
Buda ikinci kolonim ikiside plagiolepis gibi duruyor. koloni birleştirebilirmiyim sizce? boyut farkından dolayı tür farklılığı olabilir diye düşündüm
Nasıl yani?Ha bide fazladan varsa gönderebilirsin
Şuan 2 tane plagiolepis kolonim var birleştireceğim malesefYa işte fazladan başka kolonin varsa veya beslemek istemediğin gönder bana
Birleştirdiysen süreci burada paylaşır mısın merak ettim.Şuan 2 tane plagiolepis kolonim var birleştireceğim malesef
evde olmayacağım için bayramdan sonra birleştireceğim gelişmeleri paylaşırımBirleştirdiysen süreci burada paylaşır mısın merak ettim.
Arkadaşlar koloni birleştirme konusunda bilgi istemiştiniz,Kolonilerin plagiolepis'in iki farklı türü olduğunu fark ettim bir tarafın işçileri sarı ve abdomenlerj şişik diğer tarafın siyah ve abdomenleri küçük, dün akşamdan tüpleri birleştirip koydum sabah baktım sarılardan 1 işçi siyahlara gitmiş ve ölmüş bende ayırdım iki farklı koloni yapacağım artık