tetramorium Multi oluyor mu genel olarak küçük türler Multi olur diye beraber koydum birbirlerine saldırmadılar iyiler şu an ne yapmalıyım?1-2 Tetramorium
3-4 Lasius cinsi.
Hocam arıncalar yumurtlarken öyle şekilden şekile girebiliyorlar şahit olmuştum ama fotoğraftakinin nedenini bilememEkli dosyayı görüntüle 36474Birde tetramoriumlardan biri hep bu pozisyonda duruyor yumurtlama ihtimali yok haliyle ölecek mi acaba?
Lasius yüzde yirmi gibi bir oranla ikili oluyor (benim deneyimim) denemeye değertetramorium Multi oluyor mu genel olarak küçük türler Multi olur diye beraber koydum birbirlerine saldırmadılar iyiler şu an ne yapmalıyım?
Lasius değil hocam tetramorium. Lasius bir tane var zaten ama teşekkür ettim.Lasius yüzde yirmi gibi bir oranla ikili oluyor (benim deneyimim) denemeye değer
Ayırdım hocam gördüm rehberi sıkıntı yok şu an sağolasın.Bence tetramoriumları ayır risk alma zaten rehberde de Multi olumsuz diyor
Her tetramorium türü farklı bazıları oluyor bazıları olmuyor denemen gerek.tetramorium Multi oluyor mu genel olarak küçük türler Multi olur diye beraber koydum birbirlerine saldırmadılar iyiler şu an ne yapmalıyım?
İlk koyduğumda koklaştılar gayet güzel duruyorlardı ama sonra multi riskli olduğunu öğrendim ayırdım. Ayrı koloniler yapıcam onları.Her tetramorium türü farklı bazıları oluyor bazıları olmuyor denemen gerek.
Açlıkta ilk işçilerin bazıları intihar eder ve onları yerler. Dediğiniz şeyde tam multi olan bir tetramorium türü değildi ve işçiler az baskın kraliçeyi öldürme kararı aldılar.Ben denedim geçen yıl, iki kraliçe anlaştı, işçiler de çıktı. Ama bazı aksaklıklardan dolayı evde olamadım bir ay boyunca, iki kraliçenin birisi ölüydü kontrol ettiğimde. Bence başarılı olmuştu çünkü koloni yüz işçiye ulaşmıştı kraliçe öldüğünde. Ve tahminimce açlıktan yediler kraliçeyi.
Başarılı olsaydi kraliçeyi öldürmezlerdi isçi karıncalar kraliçeleri depoladıkları besinle yaşatmaya çalışırdı işçi ölümleri olurdu ama kraliçeler yaşamaya devam ederdiBen denedim geçen yıl, iki kraliçe anlaştı, işçiler de çıktı. Ama bazı aksaklıklardan dolayı evde olamadım bir ay boyunca, iki kraliçenin birisi ölüydü kontrol ettiğimde. Bence başarılı olmuştu çünkü koloni yüz işçiye ulaşmıştı kraliçe öldüğünde. Ve tahminimce açlıktan yediler kraliçeyi.