istanbul da buldum dünFormica Rufa gruptan bir tür yine. F. Pratensis olabilir. Hangi ilde bulundu?
Neden Orda Sayıları Az mı?Hocam kraliçenin daha detaylı fotoğraflarını yükler misiniz? Trakya bölgesinde bulduysanız doğaya salmanızda fayda var.
Kanka Eğer Arkadaş Tecrübeli ise Bakması daha mantıklı değilmi eğer ilerde işçileri oldu zaman salabilirFormica Pratensis diye bir tür var ve kırmızı listede bulunuyor. Sadece Trakya bölgesinde var Türkiye'de. O yüzden geri salmasında fayda var dedim
Neden Öldürsünki?Hayır uygun bir alana bırakırsa daha iyi olur. İlerde kraliçeye bakamayıp öldüremeyeceği ne malum? Hem yasal değil hem de etik değil
AnladımKasten öldürmekten bahsetmiyorum hocam. Şartlardan bahsediyorum milyon tane ihtimal var. En basitinden örnek verecem mite bastı diyelim
Dediğim gibi kırmızı listede olduğu için yasal değil. Doğaya geri salınmalı
Avrupa yakasında bulduysanız salmanız doğru bir hareket olur.istanbul da buldum dün
Doğaya salınca yaşayacak diye bir şey yok. Zaten bu yüzden doğadan aldığımız kolonileri esaret altında alamıyoruz.Kanka Eğer Arkadaş Tecrübeli ise Bakması daha mantıklı değilmi eğer ilerde işçileri oldu zaman salabilir
Hocam doğada ölmeyeceği ne malum.Hayır uygun bir alana bırakırsa daha iyi olur. İlerde kraliçeye bakamayıp öldüremeyeceği ne malum? Hem yasal değil hem de etik değil
Mantık yoluyla şu çıkarımı yapmak zor olmamalı: Evet doğada da ölebilir. Ama korumaya alındıysa ve tehdit altında bir türse onu doğadan alarak elinde yaşatsan bir şey fark edecek mi sanıyorsun? Niye kırmızı listeye alan uzmanlarımız "aman doğada da ölebilir biz alıp bunları bakalım" demedi? Kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz bilmiyorum.Hocam doğada ölmeyeceği ne malum.
Yumurtaları çoğaldı, salmam doğru olmaz diye düşünüyorum.
bunu bilmiyordum zaten salmam doğru olurmu diye sordum, bu asabilik nedendir anlamadım. bi fikir söyleseydin ona göre hareket edebilirimMantık yoluyla şu çıkarımı yapmak zor olmamalı: Evet doğada da ölebilir. Ama korumaya alındıysa ve tehdit altında bir türse onu doğadan alarak elinde yaşatsan bir şey fark edecek mi sanıyorsun? Niye kırmızı listeye alan uzmanlarımız "aman doğada da ölebilir biz alıp bunları bakalım" demedi? Kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz bilmiyorum.
Doğru olmayacağını 3 farklı kişi söyledi zaten dostum. Tehlike altında ve kırmızı listedeki bir türü sahiplenmek için bahaneler arıyorsun gibi geldi bana. Sert cevap verdiysem kusura bakma.bunu bilmiyordum zaten salmam doğru olurmu diye sordum, bu asabilik nedendir anlamadım. bi fikir söyleseydin ona göre hareket edebilirim
hayır, neden böyle bişey yapayım. Bilgisizimdim sadece, kraliçeyi bulduğum yere bıraktım.Doğru olmayacağını 3 farklı kişi söyledi zaten dostum. Tehlike altında ve kırmızı listedeki bir türü sahiplenmek için bahaneler arıyorsun gibi geldi bana. Sert cevap verdiysem kusura bakma.