Cinsi türü nedir

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım böyle bir kraliçe karınca yakaladım 6 temmuzda cinsi ve türü nedir yardımcı olursanız çok sevinirim
Altında küçük pembemsi renkte yumurtaları var şu aşamada ne yapmam lazım beslenme konusunda ilginiz için çok sağolun
20220726_225842.jpg20220726_225834.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus kraliçesi. Şuan da besleme yapmayın. Haftada 1 kere kontrol edebilirsiniz

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Beslemeyeyim mi açlıktan ölmesin düşüncesiyle bugün şekerli su vermiştim tüpü temizleyip 1 hafta kaderine mi terkedeyim o zaman

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kaderine terkedeyim diye bir şey olmuyor merak etmeyin. Elinizdeki cins fully claustral(ilk işçiye kadar beslemeye ihtiyaç duymaz). Onlar uçuş yapmadan önce kolonileri tarafından iyice besleniliyorlar zaten

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Rica ederim. Keyifli hobiler:giggle:

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Konuyu tekrar hortlatcam ama internete camponotus yazınca çok tür çıkıyor bunun türü için işçileri mi görmek gerekiyor ve türler arası bakım farklılıkları var mı ilginiz için çok sağolun

n0wy

Yumurta
Üye
Konuyu tekrar hortlatcam ama internete camponotus yazınca çok tür çıkıyor bunun türü için işçileri mi görmek gerekiyor ve türler arası bakım farklılıkları var mı ilginiz için çok sağolun
Tür belirlemeyi hobiciler olarak tam yapamayız zaten gerekte yok .Türkiye'deki türler için genel bilgiler geçerli çoğunda farklı bir durum yok.

YeminliHekim

Yumurta
Üye
İnternetten bu türün biraz videosunu izledim fotolarına baktım yumurtaları hep beyaz benimkinin yumurtaları hafif pembemsi ve internettekilere göre biraz küçük normal mi yoksa yapmam geren birşey mi var ilginiz için çok sağolun

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Biz tür vermedik ki,biz cins verdik. Camponotusun bazı türlerinde yumurta renginde farklılıklar oluyor