Cataglyphis olduğunu düşünüyorum gene de bir sormak istedim türünü de bilen varsa memnun olurum bakımı claustral mıydı işçi çıkmadan outworld gerekir mi onlarıda yazarmısınız.
Adana'da köyde hafif yağmur yağıyordu az önce birde pheidolede buldum genede onuda bi ara soracam türü ne diyeeğer cata ise evet beslemeniz gerekiyor birde nerede buldunuz
İşçi ekleme vs önerir misiniz out worlde bağliyim mi kraliçeykenCataglyphis sp.
Evet autwolde bağlamanızı öneririm. Minör işçi ekleyebilirsiniz.İşçi ekleme vs önerir misiniz out worlde bağliyim mi kraliçeyken
Türü nasıl doğru tutturacağım pekiEvet autwolde bağlamanızı öneririm. Minör işçi ekleyebilirsiniz.
Cataglyphis nodus için konuşacağım:
>Parazitik bir kraliçe olduğunu duymuştum işçi kesinlikle eklenmelidir, ekleyeceğiniz işçileri uçtuğu yavadan almakta büyük fayda var.
>Yapabiliyorsanız multi yapmanızı tavsiye ederim.
>Test tüpünü benimseyene kadar outworld bağlamayın.
>Yumurtalar larvaya dönmeden kraliçeyi beslemeye çalışmayın.
>Minör ve medya işçi eklemesi yapın majör eklemeyin.
>Çok fazla işçi eklerseniz işçiler kraliçeyi öldürebilir.
>Isıtıcı ampul, kablo, ped, inkübatör gibi ısıtıcı sistemler kullanın.
>Varsa tartara, cırcır gibi yumuşak kabuklu canlı yemleri tecih edin. Eğer bulamıyorsanız un kurtlarını küçük küçük kesip verin.
Eğer karınca beslemede problemlerini çözmede yeterince tecrübeli değilseniz doğaya salın boşuna kraliçeyi öldürmeye gerek yok.
Kraliçeyi bulduğunuz çevredeki yuvalardan al bence aynı tür olma ihtimalleri artar.İşçi eklerken türünü nasıl tutturacağım nodusa
benzemiyor
Tecrübeliyim bence 10larca koloni oldu 4 senedir yapıyorum hobiyi