arkadaşımın yanlışlıkla eli gelmişti yan yatmıştı.Yandan fotosu var mi acaba
Bende lasiusa benzetemedim 😃 fotoğraflar kötüFotoğraflar cins tespiti için kötü. Daha yakın çekim, farklı açılardan çekimler gerekiyor. Canlı formicinae altfamilyasına ait dolayısıyla myrmicinae'den olan Crematogaster olamaz. Tahminim Lasius olduğu.
Lasius'a benzetemeyebilirsiniz. Formicinae'den olduğu kesin.Bende lasiusa benzetemedim 😃 fotoğraflar kötü
Evt bende öyle dusunuyorumLasius'a benzetemeyebilirsiniz. Formicinae'den olduğu kesin.
lasius olmadığına eminim abdomeni farklıydı.Fotoğraflar cins tespiti için kötü. Daha yakın çekim, farklı açılardan çekimler gerekiyor. Canlı formicinae altfamilyasına ait dolayısıyla myrmicinae'den olan Crematogaster olamaz. Tahminim Lasius olduğu.
Lasius'un onlarca türü var. Bu türlerde morfolojik özellikler farklılık gösteriyor. Abdomen farklıydı derken tüm Lasius cinsini kapsayan bir farklılığı ayırt edebilecek kadar bilginiz olsaydı bu konuyu açma gereği duymazdınız zaten. Bence ihtimalleri tartışmak yerine düzgün görseller ile değerlendirelim. Hâlâ en yüksek ihtimal Lasius.lasius olmadığına eminim abdomeni farklıydı.
Yok, Camponotus bulanlar var ama ihtimallerden biri değil zaten.Zaten aktif olarak Formicinaeden uçuşları süren tek cins lasius var
Zaten aktif olarak Formicinaeden uçuşları süren tek cins lasius var
Campo olmadığı çok bariz olduğu için yazmaya üşendim açıkçasıYok, Camponotus bulanlar var.