İşçilerin cinsi nedir kolonide 2 farklı boyutta işçiler var majorlu bir koloni diye düşünüyorum componotus olabilir ancak boyutlari cidden çok büyük
Bana en yakın ihtimal Camponotus cf. herculeanusTür tahmini yapabilir miyiz peki üçgen thoraxlari var
Major uyuyor ancak küçük işçiler uymuyorBana en yakın ihtimal Camponotus cf. herculeanus
Modoc olabilir gibiÜlkemizde bulunmuyor ama Camponotus modoc'a benzettim.
Olamaz, Dünya üzerinde sadece Kuzey Amerika kıtasında mevcut. Arkadaş Türkiye'de yok demişti söylerken.Modoc olabilir gibi
Major uyuyor ancak küçük işçiler uymuyor
modoc'da zaten herculeanus complex'e dahil bir tür fakat olması imkansız. Dağıtımı Kuzey Amerika bölgesine dayanıyor. Sadece tahmin yapıyorum zaten, herculeanus yerine başka bir tür de olabilir fakat bu alt cins altındaki en yakın tür bana göre.Modoc olabilir gibi
Camponotus herculeanus majorlerinin thorax kısmı biraz daha kızıl. Resimdekilerin thoraxı daha siyah gibi göründüğü için camponotus modoc türünü söyledim ama ülkemizde bulunan türler içinde camponotus herculenaus bence de en olası tür. Bunlar profesyonel çekimler olmadığı için renkler farklı görünmüş olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 16506
Sizdeki minör işçilerin rengi hakkında pek fikrim yok fakat google'da direkt arattıysanız yanlış sonuçlar çıkmış olabilir karşınıza. Bunun yanında koyu bir varyantı da olabilir, işçileri görmediğim için mantık yürütüyorum sadece.
modoc'da zaten herculeanus complex'e dahil bir tür fakat olması imkansız. Dağıtımı Kuzey Amerika bölgesine dayanıyor. Sadece tahmin yapıyorum zaten, herculeanus yerine başka bir tür de olabilir fakat bu alt cins altındaki en yakın tür bana göre.
Camponotus herculeanus majorlerinin thorax kısmı biraz daha kızıl. Resimdekilerin thoraxı daha siyah gibi göründüğü için camponotus modoc türünü söyledim ama ülkemizde bulunan türler içinde camponotus herculenaus bence de en olası tür. Bunlar profesyonel çekimler olmadığı için renkler farklı görünmüş olabilir.
Yerel Camponotus alt cinsi ile benzer bir Myrmosericus türü olmasına rağmen Myrmosericus'dan olmadığına eminim. Ve bahsi geçen tür Türkiye'nin uç doğu kısmında ve sınır dışında daha fazla mevcut.Camponotus cf Armeniacus
Evet demişti ancak ülkede görülmeyen türler nadiren gelebiliyor diye biliyorumOlamaz, Dünya üzerinde sadece Kuzey Amerika kıtasında mevcut. Arkadaş Türkiye'de yok demişti söylerken.
Sınır komşularımız olan ülkelerde olan türlerin kayıtlarda olmadığı halde görülebilmesi mümkün. Ama bulunduğumuz kıtada bile olmayıp aramızda okyanus olan bir türün bulunması mümkün değil.Evet demişti ancak ülkede görülmeyen türler nadiren gelebiliyor diye biliyorum
Yani Kuzey Amerika kıtasından uçakla bir hobici gelip evinizin önüne Camponotus modoc düşürmediyse malesef %1 ihtimal bile değil bulmanız.Evet demişti ancak ülkede görülmeyen türler nadiren gelebiliyor diye biliyorum