Semi claustraldi dimiEvet,bende myrmica olduğunu düşünüyorum.
Evet semi claustral besleme yapmanız gerekiyorSemi claustraldi dimi
Şekerli su verdim protein için bişeyler ariycam evde şuan un kurdu yok elimdeki kraliçeler claustral olduğu içinde un kurdum yok bide myrmica nin majoru varmiEvet semi claustral besleme yapmanız gerekiyor
Yok sanırım. Protein olarak canlı yem edinmelisiniz. Eğer diğer kraliçelerinizin de işçileri çıkacaksa o zaman da ihtiyacınız olacakŞekerli su verdim protein için bişeyler ariycam evde şuan un kurdu yok elimdeki kraliçeler claustral olduğu içinde un kurdum yok bide myrmica nin majoru varmi
Ben bugun otururken myrmica kolonisine denk geldim tasin altinda actim major gibi buyuk isciler vardi açtığımda birbirlerine saldırmaya başladılar kraliçeyi gördüm ama almadım sonra geri kapatıp gittim canlı yemi alıcaktım işçiler çıkmaya yakın myrmicayi bulunca erkene çekicemYok sanırım. Protein olarak canlı yem edinmelisiniz. Eğer diğer kraliçelerinizin de işçileri çıkacaksa o zaman da ihtiyacınız olacak
Myrmica cinsinde major yok diye biliyorum. İşçiler arasında milimetrik farklar var sadece boyut skalasında.Ben bugun otururken myrmica kolonisine denk geldim tasin altinda actim major gibi buyuk isciler vardi açtığımda birbirlerine saldırmaya başladılar kraliçeyi gördüm ama almadım sonra geri kapatıp gittim canlı yemi alıcaktım işçiler çıkmaya yakın myrmicayi bulunca erkene çekicem
Myrmica cinsi monomorfiktir. Farklı işçi kastları yoktur.Ben bugun otururken myrmica kolonisine denk geldim tasin altinda actim major gibi buyuk isciler vardi açtığımda birbirlerine saldırmaya başladılar kraliçeyi gördüm ama almadım sonra geri kapatıp gittim canlı yemi alıcaktım işçiler çıkmaya yakın myrmicayi bulunca erkene çekicem
Peki zehir bezleri varmi bugun yaklaşık 70 tanesi beni ıssırdjda alnım yanıyor taşın altındakilerdenMyrmica cinsinde major yok diye biliyorum. İşçiler arasında milimetrik farklar var sadece boyut skalasında.
Türüne göre sokma şiddetleri var. En basitinden örnek verecek olursak; Avrupa ateş karıncalarında(myrmica rubra) oldukça güzel bir acı hissiyatı vardır.Peki zehir bezleri varmi bugun yaklaşık 70 tanesi beni ıssırdjda alnım yanıyor taşın altındakilerden
Alnım yanıyorTürüne göre ısırık şiddetleri var. En basitinden örnek verecek olursak; Avrupa ateş karıncalarında(myrmica rubra) oldukça güzel bir acı hissiyatı vardır.
Bu bahsettiğim tür yazılı bir makalede anafilaktik şoka sebep olduğu yazıyor. Anafilaksi de çoğunlukla zehir, besin maddesi ya da ilaçların kullanımı sonrasında meydana gelen ağır bir alerjik reaksiyondur. Zehirleri olduğu yazıyor birkaç yazıda. Bu sebeple zehir bezleri olduğunu düşünüyorum.
![]()
https://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/ants/myrmica_ruba.htmhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30717163/
İğneleri olup sizi soktuğundan dolayıdır o. Sabun ve ılık su ile iyi bir şekilde yıkayınız. Sonrasında kolonya veya başka bir antiseptik madde yardımı ile bölgeyi dezenfekte edebilirsiniz. Şişlik vs. varsa buz kompresi uygulayabilirsinizAlnım yanıyor
Parmaklarımı soktular hep ama başıma vurduİğneleri olup sizi soktuğundan dolayıdır o. Sabun ve ılık su ile iyi bir şekilde yıkayınız. Sonrasında kolonya veya başka bir antiseptik madde yardımı ile bölgeyi dezenfekte edebilirsiniz. Şişlik vs. varsa buz kompresi uygulayabilirsiniz