Cinsi Nedir?

Hmmhalil

Larva
Üye
A641F196-F03B-498B-8D63-2198A97BF6C5.jpegA7FC8DBC-D551-4D86-A178-EDA8F32E5A0F.jpegniğdede ilk kez gördüğüm bi tür net fotoğraf ekliyeceğim şimdi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yine belli olmuyor dostum. Şırınga daha bulanık gösteriyor. Uygun bir tüpe alır mısınız?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet,bende myrmica olduğunu düşünüyorum.

Çözüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şekerli su verdim protein için bişeyler ariycam evde şuan un kurdu yok elimdeki kraliçeler claustral olduğu içinde un kurdum yok bide myrmica nin majoru varmi
Yok sanırım. Protein olarak canlı yem edinmelisiniz. Eğer diğer kraliçelerinizin de işçileri çıkacaksa o zaman da ihtiyacınız olacak

Hmmhalil

Larva
Üye
Yok sanırım. Protein olarak canlı yem edinmelisiniz. Eğer diğer kraliçelerinizin de işçileri çıkacaksa o zaman da ihtiyacınız olacak
Ben bugun otururken myrmica kolonisine denk geldim tasin altinda actim major gibi buyuk isciler vardi açtığımda birbirlerine saldırmaya başladılar kraliçeyi gördüm ama almadım sonra geri kapatıp gittim canlı yemi alıcaktım işçiler çıkmaya yakın myrmicayi bulunca erkene çekicem

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben bugun otururken myrmica kolonisine denk geldim tasin altinda actim major gibi buyuk isciler vardi açtığımda birbirlerine saldırmaya başladılar kraliçeyi gördüm ama almadım sonra geri kapatıp gittim canlı yemi alıcaktım işçiler çıkmaya yakın myrmicayi bulunca erkene çekicem
Myrmica cinsinde major yok diye biliyorum. İşçiler arasında milimetrik farklar var sadece boyut skalasında.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Myrmica cinsi monomorfiktir. Farklı işçi kastları yoktur.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki zehir bezleri varmi bugun yaklaşık 70 tanesi beni ıssırdjda alnım yanıyor taşın altındakilerden
Türüne göre sokma şiddetleri var. En basitinden örnek verecek olursak; Avrupa ateş karıncalarında(myrmica rubra) oldukça güzel bir acı hissiyatı vardır.
Bu bahsettiğim tür yazılı bir makalede anafilaktik şoka sebep olduğu yazıyor. Anafilaksi de çoğunlukla zehir, besin maddesi ya da ilaçların kullanımı sonrasında meydana gelen ağır bir alerjik reaksiyondur. Zehirleri olduğu yazıyor birkaç yazıda. Bu sebeple zehir bezleri olduğunu düşünüyorum.

File:Myrmica rubra casent0172750 profile 1.jpg

https://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/ants/myrmica_ruba.htmhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30717163/

Hmmhalil

Larva
Üye
Türüne göre ısırık şiddetleri var. En basitinden örnek verecek olursak; Avrupa ateş karıncalarında(myrmica rubra) oldukça güzel bir acı hissiyatı vardır.
Bu bahsettiğim tür yazılı bir makalede anafilaktik şoka sebep olduğu yazıyor. Anafilaksi de çoğunlukla zehir, besin maddesi ya da ilaçların kullanımı sonrasında meydana gelen ağır bir alerjik reaksiyondur. Zehirleri olduğu yazıyor birkaç yazıda. Bu sebeple zehir bezleri olduğunu düşünüyorum.

File:Myrmica rubra casent0172750 profile 1.jpg

https://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/ants/myrmica_ruba.htmhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30717163/
Alnım yanıyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İğneleri olup sizi soktuğundan dolayıdır o. Sabun ve ılık su ile iyi bir şekilde yıkayınız. Sonrasında kolonya veya başka bir antiseptik madde yardımı ile bölgeyi dezenfekte edebilirsiniz. Şişlik vs. varsa buz kompresi uygulayabilirsiniz

Hmmhalil

Larva
Üye
İğneleri olup sizi soktuğundan dolayıdır o. Sabun ve ılık su ile iyi bir şekilde yıkayınız. Sonrasında kolonya veya başka bir antiseptik madde yardımı ile bölgeyi dezenfekte edebilirsiniz. Şişlik vs. varsa buz kompresi uygulayabilirsiniz
Parmaklarımı soktular hep ama başıma vurdu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Geçmiş olsun. Sizi sokan myrmica işçilerinin fotoğrafını makro bir şekilde atabilir misiniz?