Hiçbir alakası yok. Sallayarak tahmin yapacaksanız yapmayın lütfen, kafa karışıklığı oluşturuyorsunuz sadece.Messor majorü olduğunu düşünüyorum
Sallayarak değil pheidolelerde asker ve işçi var diye biliyorum fakat görselde ki bir majorHiçbir alakası yok. Sallayarak tahmin yapacaksanız yapmayın lütfen, kafa karışıklığı oluşturuyorsunuz sadece.
Evet phediole kaya altından koloni içinden almadınız umarımBoyutu 6-8 mm civarında
Evet phediole kaya altından koloni içinden almadınız um
Aynen koloniyi patlatıp kraliçesini aldım sadece işçileri ölüme terk ettimEvet phediole kaya altından koloni içinden almadınız umarım
Küçücük yumurtaları elimle topladım zatenAynen koloniyi patlatıp kraliçesini aldım sadece işçileri ölüme terk ettim
Pheidole kraliçesi. Major değilSallayarak değil pheidolelerde asker ve işçi var diye biliyorum fakat görselde ki bir major![]()
İlk olarak, görseldeki bir kraliçe. İkinci olarak bilinenin aksine tüm Pheidole'ler dimorphic değildir. Polymorphic olan türler mevcut iken Pheidole'ler sadece 2 kasttan oluşur demek hatalı bir söylemdir. Trimorphic türlerden oluşan bir tür grubu dahi vardır. Supermajor anlamına gelmektedir aynı zamanda. Asker ile SuperMajor aynı şey değildir, direkt olarak cins adı ile ayrılmaz. Asker morfolojik olarak olarak kraliçenin mozaiğine dayanmaktadır...Sallayarak değil pheidolelerde asker ve işçi var diye biliyorum fakat görselde ki bir major![]()
Teşekkür ederimPheidole cinsi dostum.
Teşekkür ederimPheidole kraliçesi. Major değil