Hiç belli olmuyoFotoğrafların kalitesizliği için kusura bakmayın. Yeni fotoğraflarda atabilirim şimdi
parazitik parazitli mi demek oluyorParazitik Lasius kraliçesi gibi duruyor.
hocam parazitik olduğu için elimde lasius kolonisimi mi olmasi gerekiyor? ve olsa bile parazitik kraliçeyi eklediğimde koloninin kraliçesini mi öldürücek? rica etsem anlatabilir misiniz acaba🙂Parazitik Lasius kraliçesi gibi duruyor.
Hayır dostum. Parazitik türleri aynı cinsin başka bir türünden işçi ya da yumurta olmadan besleyemezsin. Ama bu türler de rastgele değil. Genelde köleleştirdikleri türler de bellidir. Mesela Raptiformica, Serviformicaları köle yapıyor. Kölesiz koloni kurması çok zor. Diğer türler içinde böyle eşleşmeler mümkün. Yuvalara feromonlarını taklit ederek girip koloniye kendi yumurtalarını besleterek yuvada zamanla baskın taraf olabiliyorlar. Bunun için farklı yöntemler kullandıkları da oluyor. Bazı türler diğer kolonilerin kolonilerini basarak pupalarını çalıp onları köleleştiriyor. Sosyal parazitizmin farklı halleri de var ama.parazitik parazitli mi demek oluyor
Dediğim gibi o durum türe göre değişiyor. Lasius pupaları var ise elinizde istiyorsanız vermeyi deneyin. Ben beslemenizi tavsiye etmiyorum ama. Başarılı olmanız zor.ve olsa bile parazitik kraliçeyi eklediğimde koloninin kraliçesini mi öldürücek? rica etsem anlatabilir misiniz acaba
hocam bende tecrübe etmek istiyorum, yinede denemekte fayda var.Hayır dostum. Parazitik türleri aynı cinsin başka bir türünden işçi ya da yumurta olmadan besleyemezsin. Ama bu türler de rastgele değil. Genelde köleleştirdikleri türler de bellidir. Mesela Raptiformica, Serviformicaları köle yapıyor. Kölesiz koloni kurması çok zor. Diğer türler içinde böyle eşleşmeler mümkün. Yuvalara feromonlarını taklit ederek girip koloniye kendi yumurtalarını besleterek yuvada zamanla baskın taraf olabiliyorlar. Bunun için farklı yöntemler kullandıkları da oluyor. Bazı türler diğer kolonilerin kolonilerini basarak pupalarını çalıp onları köleleştiriyor. Sosyal parazitizmin farklı halleri de var ama.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Dediğim gibi o durum türe göre değişiyor. Lasius pupaları var ise elinizde istiyorsanız vermeyi deneyin. Ben beslemenizi tavsiye etmiyorum ama. Başarılı olmanız zor.
Elinizde fazladan Lasius koloniniz yoksa pek ümitlenmeyin bence.hocam bende tecrübe etmek istiyorum, yinede denemekte fayda var.
Elimde 2 tane pupalı lasius kraliçesi vardı bakamam diye saldım biriniElinizde fazladan Lasius koloniniz yoksa pek ümitlenmeyin bence.
Bence heba etmeyin koloninizi. Çünkü dediğim gibi her tür her türü köleleştirmiyor. Ve köleleştirse bile koloni kurdurtmanız cidden zor.Elimde 2 tane pupalı lasius kraliçesi vardı bakamam diye saldım birinişuan elimde olan lasius kolonimin ise 19 20 işcisi var.
Teşekkür ederim hocam, iyi geceler dilerim.Bence heba etmeyin koloninizi. Çünkü dediğim gibi her tür her türü köleleştirmiyor. Ve köleleştirse bile koloni kurdurtmanız cidden zor.
Rica ederim, size de iyi geceler.Teşekkür ederim hocam, iyi geceler dilerim.
Lasius flavus olabilirmi?Parazitik Lasius kraliçesi gibi duruyor.
lasius prensesi gibiFotoğrafların kalitesizliği için kusura bakmayın. Yeni fotoğraflarda atabilirim şimdi