Camponotus Taneamymrex alt cinsinden kraliçe ve Camponotus işçileri. Türkiye’nin neresinde buldunuz?Ekli dosyayı görüntüle 65084
Daha net bir fotoğraf şuan için elimde yok, anlayabilen varsa daha net fotoğraflar çekip foruma yüklerim. İyi günler
Hayır yuva patlatmak gibi iğrenç bir durum söz konusu değil, kraliçeyi balkonumda tek kanadı kırılmış şekilde buldum. Bulunduğum mevki kaynaklı sürekli olarak kraliçe bulurum fakat bu sefer doğaya salamadığım için evde ufak bir teraryum yaptım. Teşekkür ederim bilgi için.Camponotus kraliçesi.
Anladım, işçilerin olduğu fotoğrafın doğada çekildiğini sandım sormamın sebebi buydu. Rica ederim. 😊 👍Hayır yuva patlatmak gibi iğrenç bir durum söz konusu değil, kraliçeyi balkonumda tek kanadı kırılmış şekilde buldum. Bulunduğum mevki kaynaklı sürekli olarak kraliçe bulurum fakat bu sefer doğaya salamadığım için evde ufak bir teraryum yaptım. Teşekkür ederim bilgi için.
Selam, Denizlinin Akdeniz ve Ege bölgelerinin arasında kalan Acıpayam ilçesinde dağlık mevkide buldum. İlk başta bahçelerdeki büyük işçilere sahip kırmızı karıncalardan sanmıştım.Camponotus Taneamymrex alt cinsinden kraliçe ve Camponotus işçileri. Türkiye’nin neresinde buldunuz?
Hocam teraryum çok güzelmiş üstten bir fotoğraf alabilir miyim acaba?Hayır yuva patlatmak gibi iğrenç bir durum söz konusu değil, kraliçeyi balkonumda tek kanadı kırılmış şekilde buldum. Bulunduğum mevki kaynaklı sürekli olarak kraliçe bulurum fakat bu sefer doğaya salamadığım için evde ufak bir teraryum yaptım. Teşekkür ederim bilgi için.
Tabii hocam, biraz amatör işi fazlaca eksiği var fakat yakın zamanda daha verimli bir şekildeHocam teraryum çok güzelmiş üstten bir fotoğraf alabilir miyim acaba?
Çok iyi hocam elinize sağlık böyle teraryum yapıp günlük açabilirsiniz hem teraryumları görürüz hem karıncaların gelişimi gözümüz şenlik eder bundan daha profesyonel birsey yapmayı hiç düşündünüz mü?Tabii hocam, biraz amatör işi fazlaca eksiği var fakat yakın zamanda daha verimli bir şekilde
Tekrardan tasarlayacağım.
Ytong'dan bir teraryum yapmayı düşünüyorum. Şuan bulundukları kabı avlanma-beslenme alanı olarak düşünüyorum. (tür belirleyemediğim için karma şekilde beslemeye çalıştım etraftaki pislikler bu yüzden). Deniz kabuklarının içine su koyarak nem yapması için kullanıyorum. Bal-su karışımını gün aşırı olmak üzere taze yaprakların üstüne şırınga ile damlatarak veriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 65143
Çok teşekkürler hocam. Bu teraryum geçiçi olarak yapmak zorunda kaldım, yaklaşık 4.5 yıldır diorama sanatıyla uğraşıyorum. Aklımda bu tarz bir teraryum yapmak vardı birkaç aydır malzeme arayışındayım, canlı bitkiler, dostlarımıza uygun exoterra toprağı vs. Şu sıralar sadece bakım yapabilecek vaktim var, fakat bir günlük oluşturarak düzenli takibini gerek forumda gerekse farklı sosyal mecralarda paylaşmak için ufaktan bir setup hazırlıyorum. Elimde Canon 80d fotoğraf makinası mevcut elimden geldiğince güzel kareler çekerek yayınlamayı düşünüyorum.Çok iyi hocam elinize sağlık böyle teraryum yapıp günlük açabilirsiniz hem teraryumları görürüz hem karıncaların gelişimi gözümüz şenlik eder bundan daha profesyonel birsey yapmayı hiç düşündünüz mü?
Çok güzel olur, şimdiden meraklanmaya başladım.Çok teşekkürler hocam. Bu teraryum geçiçi olarak yapmak zorunda kaldım, yaklaşık 4.5 yıldır diorama sanatıyla uğraşıyorum. Aklımda bu tarz bir teraryum yapmak vardı birkaç aydır malzeme arayışındayım, canlı bitkiler, dostlarımıza uygun exoterra toprağı vs. Şu sıralar sadece bakım yapabilecek vaktim var, fakat bir günlük oluşturarak düzenli takibini gerek forumda gerekse farklı sosyal mecralarda paylaşmak için ufaktan bir setup hazırlıyorum. Elimde Canon 80d fotoğraf makinası mevcut elimden geldiğince güzel kareler çekerek yayınlamayı düşünüyorum.
Görüntü olarak daha hoş fakat kabı outworld olarak bu haliyle kullanacaksanız mite riski artar. Böyle sistemlerde temizlik zor olduğundan springtail ekleniyor genelde. Doğadan alıp üretebilirsiniz veya kültür satın alabilirsiniz. Direkt temiz haliyle kullanmanızı öneririm. Daha pratik ve güvenilir.Ytong'dan bir teraryum yapmayı düşünüyorum. Şuan bulundukları kabı avlanma-beslenme alanı olarak düşünüyorum.
Bende şuan o detayları kaçırdığımı fark ettim. Şuanda herhangibi bir mite durumuyla karşılaşmadım. Bilgi için ayrıca teşekkür ederim, bu gece kültür temin edeceğim🐜💜Görüntü olarak daha hoş fakat kabı outworld olarak bu haliyle kullanacaksanız mite riski artar. Böyle sistemlerde temizlik zor olduğundan springtail ekleniyor genelde. Doğadan alıp üretebilirsiniz veya kültür satın alabilirsiniz. Direkt temiz haliyle kullanmanızı öneririm. Daha pratik ve güvenilir.