Anladım hocam teşekkürler.Bu fotoğraftan cins tespiti yapılamaz. Sadece ponerin olduğunu söyleyebiliriz.
Hypoponera veya Ponera diyebilmemiz içinde petiole kısmını veya başka detayları net görebilmemiz gerekli.
Örnek;
Ekli dosyayı görüntüle 49501
Anladım teşekkürler.Bu fotoğraftan cins tespiti yapılamaz. Sadece ponerin olduğunu söyleyebiliriz.
Hypoponera veya Ponera diyebilmemiz içinde petiole kısmını veya başka detayları net görebilmemiz gerekli.
Örnek;
Ekli dosyayı görüntüle 49501
Doryluslar yüzeyde yalnız başına görebileceğiniz karıncalar değiller🫠Dorylus işçisine de benziyor aslında.
Fotoğraftan anladığım kadarıyla soran arkadaş kazmış ve kraliçeyi de göremedim dediğine göre kraliçeyi yüzeyde aramıyordur herhalde 😅. Ayrıca dorylus niçin yüzeyde görülmüyor?Doryluslar yüzeyde yalnız başına görebileceğiniz karıncalar değiller🫠
Dorylus fulvus, yani ülkemizdeki tek Dorylus türü, Cryptictir ve yer altında yaşar. Sadece uçuş için yüzeye çıkarlar ve bunun dışında toprağın birkaç cm altından ilerleyerek önlerine çıkan karınca ve termit yuvalarını yerler. Bölgedeki besin bittiğinde göç ederler.Fotoğraftan anladığım kadarıyla soran arkadaş kazmış ve kraliçeyi de göremedim dediğine göre kraliçeyi yüzeyde aramıyordur herhalde 😅. Ayrıca dorylus niçin yüzeyde görülmüyor?