Cinsi nedir?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bugün 18:54 civarlarında 2 tane prenses buldum.Fakat birinin durumu kötü gidebilir.
Cinsleri nedir acaba?
1)
IMG_20250421_193134.jpgIMG_20250421_193156.jpg
IMG_20250421_193112.jpg

2)
IMG_20250421_193640.jpg
IMG_20250421_193644.jpg

ali8181

Media
Üye
Çözüm

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Karıncaların antenleri her daim kırıktır. Prens, kraliçe, işçi farketmeksizin.
Ama çoğu gördüğüm kraliçe sahiplerinde hiç düz antenleri olan kraliçe görmedim.Yani doğada ki düz antenli olanların cinsiyeti ne oluyor?Tabi siz diyorsanız öyledir size güveniyorum.Son durumda benim karıncaların cinsiyeti nedir ve cinsi nedir?

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ama çoğu gördüğüm kraliçe sahiplerinde hiç düz antenleri olan kraliçe görmedim.Yani doğada ki düz antenli olanların cinsiyeti ne oluyor?Tabi siz diyorsanız öyledir size güveniyorum.Son durumda benim karıncaların cinsiyeti nedir ve cinsi nedir?
Messor cinsleridir Hocam. Zaten konu çözüldü uzatmaya gerek yok. İncelerseniz tüm karıncaları antenleri yamuk.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Messor cinsleridir Hocam. Zaten konu çözüldü uzatmaya gerek yok. İncelerseniz tüm karıncaları antenleri yamuk.
Yok yok hocam tartışma çıkarmak için değil ya.Bilmiyorum ayırt edici püf noktaları,söyleyin diye soruyorum.Yoksa burda ki tüm arkadaşlara güveniyoruz yani çok absürt bişey olmadığı sürece.Ayrıca Claw gibi birine sonsuz güveniyoruz.

Ü

Üye silindi 7026

Düz antenli kraliçe görmedim. Doğada da yok, zaten bizde kraliçe karıncaları kendimiz üretmiyoruz. Doğada gördüğünüz düz antenliler karınca değildir zaten. Messor prensleri sizdeki.

Ayrıca ben kendime o kadar güvenmiyorum, o kadar da yanlışım varken. Siz yine de dikkatli olun 😅.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Düz antenli kraliçe görmedim. Doğada da yok, zaten bizde kraliçe karıncaları kendimiz üretmiyoruz. Doğada gördüğünüz düz antenliler karınca değildir zaten.
Anladım.Peki prenslerin bazı cinslerde kraliçeye oranla daha kıllı olduğu ve kafa yapısı ile thorax yapısının oranlarının farklılıklarından prens prenses ayrımı yapıldığını biliyorum.Onun dışında başka nelere bakabiliriz bu ayrımı yapmak için?

Ü

Üye silindi 7026

Anladım.Peki prenslerin bazı cinslerde kraliçeye oranla daha kıllı olduğu ve kafa yapısı ile thorax yapısının oranlarının farklılıklarından prens prenses ayrımı yapıldığını biliyorum.Onun dışında başka nelere bakabiliriz bu ayrımı yapmak için?
Solenopsis cinsinde prensler aşırı küçük oluyor, o cinste belki boyutundan ayrım yapılabilir ancak çoğu cinste aman aman bir boyut farkı olmuyor. En garanti yöntem kafa thorax orantısıdır. Ben bu yöntemi kullanıyorum ve başka bir yöntem varsa da bilmiyorum. Bu konuda pek yardımcı olamayacağım maalesef.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Aslında özellikle tek bir özellik değerlendirilmiyor, yani en azından ben öyle yapıyorum. Clawın'da dediği gibi kafa thorax orantısına ek olarak abdomen genellikle prensler de daha sivri olabiliyor. Ve karıncadan çok, biraz sineği veya yaban arısını andırırlar.

ali8181

Media
Üye
Antenden cinsiyet ayrımı yapılamaz mesela ben thorax kafa oranından anlıyorum prens olup olmadığını.