Yeni buldum. Kanatlarını kendi döktü. Cinsini söyler misiniz?Bir de test tüpünü pazartesi alacağım. Bir kapta tutsam olur mu?(kameram çok kötü 😔)
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
sagol ama demin baktımAphaenogaster cinsi bir kraliçe.
Aphaenogaster olmasının sebebini belirterek tür tespiti konusunda birbirimize katkı sağlamamız daha doğru olacaktır. Bu iki cinsin kraliçeleri birbirine karışabilir, çünkü aynı alt familyadandırlar; bu yüzden petiole üzerinden ayrım yapmak mümkün değildir. Her ikisinde de postpetiole bulunur. Ancak, Messor'dan farklı olarak, Aphaenogaster cinsinde thoraxın arkasında bulunan 'propodeal spine' adı verilen dikensi yapı sayesinde ayrım yapabiliriz.Konu cevaplandı ve çözüm olarak da işaretlendi. Canlı kesin olarak Aphaenogaster cinsi.
Katılıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler 🙏🏼Aphaenogaster olmasının sebebini belirterek tür tespiti konusunda birbirimize katkı sağlamamız daha doğru olacaktır. Bu iki cinsin kraliçeleri birbirine karışabilir, çünkü aynı alt familyadandırlar; bu yüzden petiole üzerinden ayrım yapmak mümkün değildir. Her ikisinde de postpetiole bulunur. Ancak, Messor'dan farklı olarak, Aphaenogaster cinsinde thoraxın arkasında bulunan 'propodeal spine' adı verilen dikensi yapı sayesinde ayrım yapabiliriz.
Rica ederim. İyi forumlar.Katılıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler 🙏🏼