İşe yetişmek için acele edince net çekemedim. Bence de kraliçeKraliçe gibi duruyor. Emin olmamakla beraber sanırım Campo kraliçesi
Abdomeni ile thoraxın birleştiği yerin fotoğrafını çekebilirmisin (poposu ve gövdesinin birleştiği alan)? Ve Foto çok bulanık , net bir fotograf paylaşır isen yardımcı olmamaız daha kolay olacaktır.Cinsi hakkında bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?
Arkadaşım tarlasında bulmuş bana getirdi
Muhtemelen daha uçuşu yapmamış.
Bulduğu yer 60-70 km uzaklıkta burada salsam yaşar mı
Yuva ağzından alınmadıysa bu şekilde kesin bir kanıya varamayız. Kanat döküp dökmemesine bakarak söylüyorsanız bununla ilgili de konu mevcut forumda.Şuan uçuşa hazırlanıyorlar sanırım bir eko sisteme daha zarar verdiniz.
Aldığınız yere bırakmanızı tavsiye ederim.
Ve evet kraliçeyi yuva ağızından aldıysanız geri bırakmalısınız , uçuşa hazırlık yapıyorlardı büyük ihtimalle . Kanatları hala duruyor çiftleşmemiş olabilir ama kesin değil.Şuan uçuşa hazırlanıyorlar sanırım bir eko sisteme daha zarar verdiniz.
Aldığınız yere bırakmanızı tavsiye ederim.
Bi benim paylaştığıma da bakabilirseniz bahçemdeki koloni hakkındaMessor sp.
Cevap vermiş arkadaşlar size hocamBi benim paylaştığıma da bakabilirseniz bahçemdeki koloni hakkında
Yazdığım gibi ben bulmadım.bulundugu yer ile aramda 60-70 km gibi bir mesafe var. Burada salsam hayatta kalır mı? Emin değilim. Sizce ne yapmalıyım?Yuva ağzından alınmadıysa bu şekilde kesin bir kanıya varamayız. Kanat döküp dökmemesine bakarak söylüyorsanız bununla ilgili de konu mevcut forumda.
Çiftleşmediyse ölür. Çiftleştiyse uygun bir yer bulup yumurtlayabilir salacaksanız. Ha gidip bulunduğu yere de salsanız zaten eş bulabilir mi orası da müphem, bence bulamaz.Yazdığım gibi ben bulmadım.bulundugu yer ile aramda 60-70 km gibi bir mesafe var. Burada salsam hayatta kalır mı? Emin değilim. Sizce ne yapmalıyım?