Cinsi nedir?

omeraraskartal

Larva
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bahçemi sularken denk geldiğim bir kraliçe yürüdüğü yolu izlediğimde diğer işçilerin pupa benzeri şeyler taşıdığını gördüm sizce aynı cins midir işçi ve kraliçe yoksa tesadüfen mi orada geziyordu. Birde bir sorum daha olucak o kraliçe olsa bile kraliçe yuva dışına çıkar mı ?

IMG_8796.jpegIMG_8802.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_8798.jpeg
    IMG_8798.jpeg
    31.9 KB · Görüntüleme: 16

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
1) Kraliçe fully calustral ise dışarı çıkacağını düşünmüyorum Semi claustral ise avlanmak için mecburen çıkar(koloni taşınırsa kraliçe işçiler yeni koloninin kurulacağı yeri keşfettikten sonra taşınma sırasında yüzeye çıkabilir.) onun dışında çok nadirdir kraliçenin yüzeye çıktığı.
2)işçiler ve kraliçe eğer aynı kolonideyse taşınıyor olabilir ama taşınmaları hiç olası değildir mecburen yuvada çökme ve benzeri olaylar olursa mecburi taşınırlar yoksa taşınmazlar.

Son düzenleme:

omeraraskartal

Larva
Üye
Formica değil. İşçiler Lepisiota işçisi. Kraliçede aynı şekilde Lepisiota kraliçesi. Yüksek ihtimalle koloninin kraliçesi.
Sağ olun bilgilendirdiğiniz için şimdi bulduğum yere tekrar salacağım gördüğüm bence iyi oldu bahçe sulanırken sudan dolayı zarar görebilirdi veya boğulabilirdi diye düşünüyorum yarına kadar kendilerine güvenli bir yer bulurlar umarım.