Teşekkür ederim. Yaz bittiği için saksılardan kuru bitkileri sökerken bulmuştum. Yerlerde gezen işçiler vardı ama yuva girişleri yüksek ihtimalle farklı ve kraliçe tekti, o yüzden sordum.Lasius kraliçesi gibi görünüyor, açıdan dolayı emin olamadım. Ayrıca neden kolonisi olan bir kraliçe olduğunu düşünüyorsunuz? Taş altında falan mı buldunuz yoksa koloni mi patlattınız?
Türünü bilmeme gerek var mı? Forumda birkaç tane rehber var çünkü.Anladım. Normal bir şekilde bakmaya devam edebilirsiniz.
Koloni patlatmadım.Bana Formica Lemani gibi geldi lasius'dan çok. Birdaha koloni patlatmayın, eğer birkaç işçili ise ve almak istiyorsanız yumurtalar işçiler herşey ile beraber almanız lazım
Nasıl eminsiniz o zaman kolonisini olduğuna?, Kolonisi varsa ve yumurtaları almadıysanız zaten yumurta yapmaz ölür 1 ay içinde sanmam tekrar yumurta yapacağınıKoloni patlamadım.
Lasius veya Formica cinsi. Yandan ve net ışıkta fotoğraf atarsanız cinsini tespit edebilirim fakat türü tespit etmek zor.Türünü bilmeme gerek var mı? Forumda birkaç tane rehber var çünkü.
Emin değilim. Dediğim gibi yumurta veya işçi yoktu. Eğer Kolonisi varsa bile ve oradan almasaydım şuan ölmüş olacaktı.Nasıl eminsiniz o zaman kolonisini olduğuna?, Kolonisi varsa ve yumurtaları almadıysanız zaten yumurta yapmaz ölür 1 ay içinde sanmam tekrar yumurta yapacağını
Lasius veya Formica cinsi. Yandan ve net ışıkta fotoğraf atarsanız cinsini tespit edebilirim fakat türü tespit etmek zor.