Camponotus nodusa nasıl benzettiniz? karıştırıyor olabilirsiniz çünkü alakası yok.Camponotus alateralis ya da Cataglyphis Nodus türüne benziyor. Daha net foto olursa net karar söyleyebilirim.
Alakası yok evet çünkü Camponotus Nodus diye bir tür yok. 🙂Camponotus nodusa nasıl benzettiniz? karıştırıyor olabilirsiniz çünkü alakası yok.
Yanlış yazmışım pardon Cataglyphis nodus demek istemiştim.Alakası yok evet çünkü Camponotus Nodus diye bir tür yok. 🙂
cata nodusa oldukça benzeyen bir tür. abdomeni siyah diğer yerleri kırmızımsı mor. sadece nodus kadar uzun bacakları yok. benzetmek normal. yani alakası varYanlış yazmışım pardon Cataglyphis nodus demek istemiştim.
Hayır benzemiyor sadece sizin dediğiniz gibi renkleri uyuşuyor. Arkadaşımız acemi olduğu için renklerine kanıp dediğini düşünüyorum.cata nodusa oldukça benzeyen bir tür. abdomeni siyah diğer yerleri kırmızımsı mor. sadece nodus kadar uzun bacakları yok. benzetmek normal. yani alakası var![]()
Messor, Camponotus, Colobopsis, Cataglyphis, Tetramorium, Solenopsis, Lasius, Myrmica, Tapinoma, Pheidole ve Formica cinslerinden kolonilerim oldu (Belki daha fazla beslemişimdir aklıma gelmiyor). Yaklaşık 2 yıldır karınca beslemiyorum ondan kafam karışmış olabilir. Zaten ben direkt Cata Nodus demedim. Camponotus Lateralis veya Cata Nodus türlerine benziyor dedim. Hatta daha iyi bir fotoğraf istedim ki tespit yapabileyim. Acemi damgası vurmanız saçma.Hayır benzemiyor sadece sizin dediğiniz gibi renkleri uyuşuyor. Arkadaşımız acemi olduğu için renklerine kanıp dediğini düşünüyorum.
![]()
![]()
İnsanlar hata yaparak ders çıkarır. Ben hata yapmış olabilirim evet Cataglyphis Nodus değil anladım. "Tespit işini başkalarına bırakın" demişsiniz. Burası forum ve insanlar mesaj yazabiliyor. Zaten bir özellik eklenmiş upvote ve downvote diye. Eğer yanlış bilgi verdiysem downvote atarsınız veya yanlış dersiniz olur biter. Mesaj yazmadan kös kös sadece konulara mı bakayım? Bahsettiğiniz @PRS.macro adlı arkadaşımızın eski mesajlarında karınca türlerinden emin olmadığını görüyorum. Yani bende foruma yeni girdim ve böyle hatalar yapabilmem normal. Karıncalar hakkındaki bilgilerimi tazelemeye çalışıyorum şu zamanlarda. Umarım iyi tespitler yapmaya başlayabilirim. İyi günler.Demekki karınca beslemekle de olmuyormuş. Cataglyphis cinsi ile Camponotus cinsini karıştırıyor olmanız sizin acemi olduğunuzun bir kanıtıdır. Önceden ne kadar deneyimli olduğunuz beni ilgilendirmiyor. Bakın @PRS.macro ‘da iki yıla yakındır karınca beslemiyor. Ona acemi diyebilecek biri var mı? Yok! Çünkü kolaylıkla cins ayrımı ve gerekli bilgiler verildiğinde tür tespiti yapabiliyor. Size ben acemi diyorum çünkü geçen konuda siyah Camponotus kraliçesine boyutunu bile bilmeden aynısından bende beslemiştim diyip vagus tespiti yapmanızda beni benden aldı. Keşke bu konudada daha önceden beslediğiniz karıncaları karıştırmasaydınız. Bende beslemiştim benimkine benziyor demekle tespit yapacaksanız lütfen tespit işini başkalarıma bırakın.
Kural 9’u okuyarak kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.İnsanlar hata yaparak ders çıkarır. Ben hata yapmış olabilirim evet Cataglyphis Nodus değil anladım. "Tespit işini başkalarına bırakın" demişsiniz. Burası forum ve insanlar mesaj yazabiliyor. Zaten bir özellik eklenmiş upvote ve downvote diye. Eğer yanlış bilgi verdiysem downvote atarsınız veya yanlış dersiniz olur biter. Mesaj yazmadan kös kös sadece konulara mı bakayım? Bahsettiğiniz @PRS.macro adlı arkadaşımızın eski mesajlarında karınca türlerinden emin olmadığını görüyorum. Yani bende foruma yeni girdim ve böyle hatalar yapabilmem normal. Karıncalar hakkındaki bilgilerimi tazelemeye çalışıyorum şu zamanlarda. Umarım iyi tespitler yapmaya başlayabilirim. İyi günler.