Burda lasius uçuşları 2-3 hafta önce oldu, ayrıca bu kraliçe benim uçuşta bulduğum lasiuslardan 4-5 kat küçük.Lasius sp. kraliçesi.
Tüm Lasius türleri aynı boyda değiller. Türler arası boyut farkı söz konusudur.burda lasius uçuşları 2-3 hafta önce oldu, ayrıca bu kraliçe benim uçuşta bulduğum lasiuslardan 4-5 kat küçük.
Rica etsem son açtığım konuya bakabilirmisinizTüm Lasius türleri aynı boyda değiller. Türler arası boyut farkı söz konusudur.
Son konunuzda @Barkın 'ın tespiti doğrudur.Rica etsem son açtığım konuya bakabilirmisiniz
o kadar küçük ki test tüpünde görmesi zor oluyor. fotoğraflarda en küçük boy şırınganın içinde.Daha yakından ve net fotoğraf ekler misiniz? Nylanderia olabilir.
Daha yakından ve net fotoğraf ekler misiniz? Nylanderia olabilir.
o kadar küçük ki test tüpünde görmesi zor oluyor. fotoğraflarda en küçük boy şırınganın içinde.
Bir sorum olacak bu bir kraliçe miSon konunuzda @Barkın 'ın tespiti doğrudur.
Değil, waspBir sorum olacak bu bir kraliçe mi
Kanka bir koloni buldum saldırıya uğramış birisi yuvayı açmış galiba ölü karıncalar vardı ve kraliçe olduğundan şüphelendiğimde ölüydü şimdi 2 tane büyük karınca var Major mu kraliçe mi karar veremedim ve eğer kraliçe yoksa koloni yaşar mıDeğil, wasp
Kanka bir koloni buldum saldırıya uğramış birisi yuvayı açmış galiba ölü karıncalar vardı ve kraliçe olduğundan şüphelendiğimde ölüydü şimdi 2 tane büyük karınca var Major mu kraliçe mi karar veremedim ve eğer kraliçe yoksa koloni yaşar mı
O zaman ölen karınca kraliçeleriydi, eski yuvaları şuanda yüksek ihtimalle hem açılmıştı hem çamur oldu illa oraya salmam gerekir mi yakında bir yerlere mi bırakayım yoksaCamponotus majoru. Kraliçe olmadan yaşayamazlar bulduğunuz yere geri bırakınız.
Eski yuvasına bırakırsanız daha iyi olur. Keşke larva ve pupaları almasaydınız.O zaman ölen karınca kraliçeleriydi, eski yuvaları şuanda yüksek ihtimalle hem açılmıştı hem çamur oldu illa oraya salmam gerekir mi yakında bir yerlere mi bırakayım yoksa
İçlerinde kraliçe vardır umuduyla hepsini kurtarmak istemiştim, teşekkürler.Eski yuvasına bırakırsanız daha iyi olur. Keşke larva ve pupaları almasaydınız.
Bir de pupaları lasius niger a koysam olmaz demi kurtarma amaçlıEski yuvasına bırakırsanız daha iyi olur. Keşke larva ve pupaları almasaydınız.