Cinsi nedir?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius gibi duruyor. Daha iyi fotoğraflayabilir misiniz?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet, bu bir Tapinoma.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Parazitik bir Lasius kraliçesi. Tapinoma değil.

HadeS

Yumurta
Üye
Daha önce 2 adet parazitik lasius kraliçesi bulmuştum, bu kadar küçük olanını ilk defa görüyorum.
Çok küçük hatta componutus işçilerinden çok az büyük bir kraliçe buldum ama kamera netlemiyor bunun bir çözümü var mı ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Çok küçük hatta componutus işçilerinden çok az büyük bir kraliçe buldum ama kamera netlemiyor bunun bir çözümü var mı ?
Bir makro lens edinebilirsiniz. Var yine de netlemiyor diyorsanız da ışığı iyi ayarlamanız gerekiyor. Yeterli ve iyi ışık kullanılırsa netlenebilir. Bir de eğer cins tespiti için fotoğraf çekmeye çalışıyorsanız canlıyı bir kağıt üzerine koyup, ışık kaynağı kullanarak, biraz uzaktan çekerseniz netleyecektir ya da en azından vücut hatları görünecektir. Cins tespiti için yeterli olabilir.

HadeS

Yumurta
Üye
Bir makro lens edinebilirsiniz. Var yine de netlemiyor diyorsanız da ışığı iyi ayarlamanız gerekiyor. Yeterli ve iyi ışık kullanılırsa netlenebilir. Bir de eğer cins tespiti için fotoğraf çekmeye çalışıyorsanız canlıyı bir kağıt üzerine koyup, ışık kaynağı kullanarak, biraz uzaktan çekerseniz netleyecektir ya da en azından vücut hatları görünecektir. Cins tespiti için yeterli olabilir.
Tamam teşekkürler.