parazitik olup olmadığını nereden anlıyorsunuzParazitik bir Lasius kraliçesi. Tapinoma değil.
Daha önce 2 adet parazitik lasius kraliçesi bulmuştum, bu kadar küçük olanını ilk defa görüyorum.Parazitik bir Lasius kraliçesi. Tapinoma değil.
Kafa yapısından ama saçmalamışım, değil. Tapinoma kraliçesi dedikleri gibi.parazitik olup olmadığını nereden anlıyorsunuz
Çok küçük hatta componutus işçilerinden çok az büyük bir kraliçe buldum ama kamera netlemiyor bunun bir çözümü var mı ?Daha önce 2 adet parazitik lasius kraliçesi bulmuştum, bu kadar küçük olanını ilk defa görüyorum.
Bu sorunun cevabını verebilecek bir kişi varsa oda @PRS.macroÇok küçük hatta componutus işçilerinden çok az büyük bir kraliçe buldum ama kamera netlemiyor bunun bir çözümü var mı ?
Bir makro lens edinebilirsiniz. Var yine de netlemiyor diyorsanız da ışığı iyi ayarlamanız gerekiyor. Yeterli ve iyi ışık kullanılırsa netlenebilir. Bir de eğer cins tespiti için fotoğraf çekmeye çalışıyorsanız canlıyı bir kağıt üzerine koyup, ışık kaynağı kullanarak, biraz uzaktan çekerseniz netleyecektir ya da en azından vücut hatları görünecektir. Cins tespiti için yeterli olabilir.Çok küçük hatta componutus işçilerinden çok az büyük bir kraliçe buldum ama kamera netlemiyor bunun bir çözümü var mı ?
Tamam teşekkürler.Bir makro lens edinebilirsiniz. Var yine de netlemiyor diyorsanız da ışığı iyi ayarlamanız gerekiyor. Yeterli ve iyi ışık kullanılırsa netlenebilir. Bir de eğer cins tespiti için fotoğraf çekmeye çalışıyorsanız canlıyı bir kağıt üzerine koyup, ışık kaynağı kullanarak, biraz uzaktan çekerseniz netleyecektir ya da en azından vücut hatları görünecektir. Cins tespiti için yeterli olabilir.