İşçiyi çöpe atmıştım yarın bulduğum yerden bir işçi daha alır,foruma atarım önerin için sağ ol.Bu fotoğraflar biraz parlak çıkmışlar. Parlak olmasalar bile açılar iyi değil. Pro modda biraz ayarlamalar yaparak parlaklığı vs ayarlayabilirsin. Ayrıca telefondan 2x zoom atarsan biraz daha iyi oluyor.
Hocam kusura bakmayın ellerim bu tarz işlerde çok titriyor,fotoğraflar kötü oldu fakat yinede bir tespit yapamaz mıyız?Bu fotoğraflar biraz parlak çıkmışlar. Parlak olmasalar bile açılar iyi değil. Pro modda biraz ayarlamalar yaparak parlaklığı vs ayarlayabilirsin. Ayrıca telefondan 2x zoom atarsan biraz daha iyi oluyor.
Şuanda çöpe geri attım çünkü bayağı dağılmıştı. Teşekürler bu süreçteki öneri ve yardımlarınız için.Kitap vb bir yükselti oluşturarak telefonu kitapların üstüne koyarsan telefon sabit durur ve titreme sorunun kalmaz.
Birde tam kafa, üstten ve yandan thorax' ı dediğim şekilde kitap koyarak net bir şekilde çekersen tahmin yapabilirim.
Şuanlık aphaenogaster olduğunu düşünüyorum.
Keşke çöpe atmasaydınızŞuanda çöpe geri attım çünkü bayağı dağılmıştı. Teşekürler bu süreçteki öneri ve yardımlarınız için.
Alakasız, kafa yapısı camponotus ile uyuşmuyor.Bu acılardan componotus olması lazim
Evet şimdi farkettimAlakasız, kafa yapısı camponotus ile uyuşmuyor.
.Bu tip yakın çekim fotoğraflar ile işimizi çok zor hale getiriyorsunuz sadece kamera ile çekip koysanız çok daha kesin konuşabiliriz
Cinsinin formica olduğunu düşünüyorum
Birde lütfen karıncaları alıp alıp çöpe atmayın.Telefonla çekip atarsanız daha iyi bir tür tespiti yapabiliriz.Burda canlının genini araştırmıyoruz...Tek bir kişiyi etiketleyerek tek bir kişinin cevabını istiyorsanız rica ediyorum özelden halledin, biraz düşündüğünüzde 1:1 konuşmalar için forum pek uygun olmuyor
Tekrarlıyorum tost makinesiyle çekilmiş bir karıncanın cins tespitini yapmak, bu fotoğraflara göre çok daha kolay olurdu daha net cevaplar isterseniz sadece karıncayı telefonla çekip atın buraya.
Formica olamaz renk farkı var formica siyahtır.bu ya bal karıncası yada componotus tur