Cinsi Nedir?

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Selamlar herkese. Konum İzmir, karıncayı ben bulmadığım için boyutunu bilmiyorum. Formica olduğunu düşünüyorum. Cinsi ne olabilir?

WhatsApp Image 2023-03-22 at 14.16.25.jpegWhatsApp Image 2023-03-22 at 14.16.24.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-22 at 14.16.27.jpeg

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Benim incelediğim messor kraliçelerinden çok farklı duruyor, bendeki messorun thorax kısmı yapı olarak farklı sanki. Messoru düşünmemiştim o yüzden hiç. Tür söylemek mümkün değil biliyorum ama messorun hangi türüne benzediğini falan ayırt edebiliyor musunuz?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim incelediğim messor kraliçelerinden çok farklı duruyor, bendeki messorun thorax kısmı yapı olarak farklı sanki. Messoru düşünmemiştim o yüzden hiç. Tür söylemek mümkün değil biliyorum ama messorun hangi türüne benzediğini falan ayırt edebiliyor musunuz?
Hayır maalesef edemiyoruz. En azından bu görselden.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Messor'un türü için tutarlı bir tahmin yapamam. Görseldeki kraliçede postpetiole var, yani Formica'nın da içine dahil olduğu formicinae altfamilyasının bir üyesi olamaz. Tereddüt kalmaması için bunu söyleyeyim dedim.