Minik, kısa vücut. Üçgen kafa. Nispeten düz bir thorax. Ben Tapinoma olduğunu düşünüyorum. Sen neden Lasius diyorsun hocam? Konuyu açan arkadaş farklı fotoğraflar atsın daha da netleşir. @TeodoraLasius cinsi ama yumurtalar pupa evresine gelince netleşir.
1 günde nasıl yumurtlamışlar anlayamadımFazla fazla çektim fotoğrafları. Daha fazla yakınlaştırdığımda netlik çok bozuluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 22321Ekli dosyayı görüntüle 22322Ekli dosyayı görüntüle 22323Ekli dosyayı görüntüle 22324Ekli dosyayı görüntüle 22325Ekli dosyayı görüntüle 22326Ekli dosyayı görüntüle 22327Ekli dosyayı görüntüle 22328
tapinoma gibi lasiuslarda multi zor diye biliyorumFazla fazla çektim fotoğrafları. Daha fazla yakınlaştırdığımda netlik çok bozuluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 22321Ekli dosyayı görüntüle 22322Ekli dosyayı görüntüle 22323Ekli dosyayı görüntüle 22324Ekli dosyayı görüntüle 22325Ekli dosyayı görüntüle 22326Ekli dosyayı görüntüle 22327Ekli dosyayı görüntüle 22328
işçili kraliçeyi nasıl aldın onu anlamadım 😄bulduğum messor ve camponotuslar da 1 günde yumurtladı anlamadım valla biraz hızlılar gibi![]()
Bu dördü inşaat için getirdiğimiz kumun üzerindeydi kazıyorlardı sanırım yanında 2 tane küçük işçi vardı. Yakında yuva yoktu bende aldım bunları.işçili kraliçeyi nasıl aldın onu anlamadım 😄
Tapinoma da multi zor değil. Hatta en kolay sayılabilecek cinslerden bir tanesi. Neredeyse her tapinoma kolonisinde 10'dan fazla kraliçe görüyorum. Ancak Lasius'larda o kadar da yaygın olmadığı konusunda hemfikirim.tapinoma gibi lasiuslarda multi zor diye biliyorum
beni yazım yanlışından anlayamadınız sanırım.Tapinoma da multi zor değil. Hatta en kolay sayılabilecek cinslerden bir tanesi. Neredeyse her tapinoma kolonisinde 10'dan fazla kraliçe görüyorum. Ancak Lasius'larda o kadar da yaygın olmadığı konusunda hemfikirim.
Evet, Tapinoma sp.Fazla fazla çektim fotoğrafları. Daha fazla yakınlaştırdığımda netlik çok bozuluyor.