Cinsi Nedir sizce

muhammetbozbulut

Larva
Üye
WhatsApp Image 2022-01-12 at 11.17.01.jpeg
Camponotus Aethoips olduğundan şüpheleniyorum yine de siz üstatlara sormak istedim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrı zamanda 3 aydır bende yumurtlama sorunu yaşıyorum daha hiç yumurtası yok

Vazonax

Pupa
Üye
Camponotus sp.
daha yakın fotograf lazım pek net degil ama Aethiops için kraliçe boyutu küçük gibi geldi camponotus aethiops kraliçesi 12-14mm olur üstelik tür tahmini daha çok işçi karınca ile yapılır bu benim camponotus cf. Aethiops kraliçem boyut farkını görebilirsin IMG_0391.JPG
Hala yumurtlayabilir rahatsız etmemeye çalış

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus sp.
daha yakın fotograf lazım pek net degil ama Aethiops için kraliçe boyutu küçük gibi geldi camponotus aethiops kraliçesi 12-14mm olur üstelik tür tahmini daha çok işçi karınca ile yapılır bu benim camponotus cf. Aethiops kraliçem boyut farkını görebilirsin Ekli dosyayı görüntüle 2131
Hala yumurtlayabilir rahatsız etmemeye çalış
Emin olmadığın tür ile karşılaştırmamalısın. Bu uzun vaade de büyük bir karmaşıklığa sebep olur. Zamanında barbarus zannedilen kraliçenin morfolojisinden yola çıkarak çok fazla kraliçe barbarus sanıldı. Aynı durumun aethiops versiyonu bu. :)

Vazonax

Pupa
Üye
Emin olmadığın tür ile karşılaştırmamalısın. Bu uzun vaade de büyük bir karmaşıklığa sebep olur. Zamanında barbarus zannedilen kraliçenin morfolojisinden yola çıkarak çok fazla kraliçe barbarus sanıldı. Aynı durumun aethiops versiyonu bu. :)
Haklısın verdigim boyut bilgisi kendi kraliçeme göre degil kaynaklara göre görsel sadece aşşagı yukarı boyut bu demek amaçlı yanlış anlaşılmasın her görülen kraliçeye camponotus aethiops cf. Siz denmesini istemem açıkcası yada camponotus barbarusda olabilir 😁

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Haklısın verdigim boyut bilgisi kendi kraliçeme göre degil kaynaklara göre görsel sadece aşşagı yukarı boyut bu demek amaçlı yanlış anlaşılmasın her görülen kraliçeye camponotus aethiops cf. Siz denmesini istemem açıkcası yada camponotus barbarusda olabilir 😁
Ahahahahah tamamdır teşekkür ederim. :)