Cinsi Nedir? Multi Olur mu?

silentcox

Yumurta
Üye
Sanırım lasius niger. 4 tane buldum, multiqueen yapmak mantıklı olur mu?

20230626_175050.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Cinsi lasius fakat niger olup olmadığı bilemessiniz Multi önermiyoruz

Çözüm

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Kurucu aşamada sıkıntı çıkarmaz fakat ilerki zamanlarda ( işçiler çıkınca ) baskın kraliçe diğer kraliçeleri öldürme ihtimali mevcut

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
4 kraliçe ile yapmaya kalkışırsam nolur 😅(koydum bile)
Kurucu aşamada bile öldürebilirler birbirlerini. hadi diyelim öldürmediler. ilk işçiler çıkmaya başladıkça, sayı arttıkça kriz çıkıcak kraliçeler baskın olmak isteyecek ve birbirlerini kesecekler ve sonuç ya en baskın olan galip gelip tek kraliçe o olucak diğerleri ölücek ya da yine son kalan galip gelicek ama o da sakatlancak ve koloni batmaya başlayacak. çok nadir düşük bi ihtimalle de son 2 baskın kraliçe anlaşabilirler eğer aynı kolonide üretildiyse falan.

Moderatör tarafında düzenlendi:

silentcox

Yumurta
Üye
kurucu aşamada bile öldürebilirler birbirlerini. hadi diyelim öldürmediler. ilk işçiler çıkmaya başladıkça, sayı arttıkça kriz çıkıcak kraliçeler baskın olmak isteyecek ve birbirlerini kesecekler ve sonuç ya en baskın olan galip gelip tek kraliçe o olucak diğerleri ölücek ya da yine son kalan galip gelicek ama o da sakatlancak ve koloni batmaya başlayacak. çok nadir düşük bi ihtimalle de son 2 baskın kraliçe anlaşabilirler eğer aynı kolonide üretildiyse falan
200er metre aralıklarla buldum hepsini şansımı deneyeceğim

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Multi yapabilirsiniz. Mutli Lasius kolonileri doğada sıklıkla gözlemlenir. @Kutay'ın dediği gibi her zaman tek kraliçe ya da 2 kraliçe kalmaz, daha fazla bile kalabilir.

muhsinkaan

Yumurta
Üye
eğer kraliçeleri aynı yerde yani dip dibe bulmadıysanız denemeyin ilk başta verimli sonuç alsanız bile ilerleyen dönemlerde tüm kraliçeler ölebiliyor (denedim daha önce)

KAANDBK01

Larva
Üye
Benim geçen sene bulduğum lasius kraliçelerimi Multi queen denedim ilk koloninin kraliçelerinden biri 2 hafta sonra öldü. Ama diğer Multi denemem oldukça başarılı oldu Koloni kısa sürede oldukça büyüdü. Ama 1/1000 bı ihtimal. Arkadaşların dediği gibi tek olarak beslemeniz daha iyi olacaktır.