anladim dogaya saliyorum o zaman uzuldumMessor prensi dikkatli bakarsan kafası çok küçük ve antenleri düz bu da prens olduğunu gösteriyor
Üzülmeyin kraliçe olsaydı da zaten büyük ihtimalle çiftleşmemiş olacaktı çünkü uçuşlar daha başlamadı biraz daha bekleyin martın sonunda havalar iyice ısındıktan sonra kraliçe bulma şansınız daha fazlaanladim dogaya saliyorum o zaman uzuldum
Kanatlarından uçuşun gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak pek mümkün değil. Koloni ağzından vs. alınmadıysa muhtemelen uçmuştur.Uçuş gerçekleşmemiş kanatları birleşik duruyor
Uçuş gerçekleştiren karıncaların kanatları daha ayrı oluyor diye biliyorum hatam varsa affola.Kanatlarından uçuşun gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak pek mümkün değil. Koloni ağzından vs. alınmadıysa muhtemelen uçmuştur.
Tabiki istisnai durumlar söz konusu olabilir ama genele göre değerlendirme yapmak daha makulUçuş gerçekleşmemiş kanatları birleşik duruyor gibi ama kanatları ayrı bir şekilde bulursan, uçuş gerçekleşmiş olabilir o bölgede, bir erkek boşuna uçmaz arkadaşlar. Bir şekilde yere konan bir erkek bulursanız mutlaka çevrede bir kraliçe de vardır. Ayrıca illa Mart'ta olmak zorunda değil, nadir de olsa erken uçuşlar da söz konusu oluyor