Hocam peki Şu fotoğraftaki camponotuslardan farkı nedir?Tanaemyrmex altcinsinden bir Camponotus. Son attığınız küçük işçi ise muhtemelen Tapinoma.
İkisi de aynı cins ve altcinse aitler fakat türleri farklı olabilir. Türlere göre renkler, vücudun bazı bölümleri, boy farklılık gösterebiliyor.Hocam peki Şu fotoğraftaki camponotuslardan farkı nedir?
Aynı kaldırımdalardi, birisi üstte güneş gören yerde idi yuva ağzı diğeri gölgede ve fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum ama, belli farklar vardı iki yuvanın işçileri arasında ( minör majör farkı gibi değil, renkte abdomen şeklinde vs.)
Yani bir kaldırımda iki farklı camponotus türüne denk gelmiş olma ihtimalim yüksek öyle midirİkisi de aynı cins ve altcinse aitler fakat türleri farklı olabilir. Türlere göre renkler, vücudun bazı bölümleri, boy farklılık gösterebiliyor.
Örnek vermek gerekirse:
Tapinoma Nigerrimum işçisi:
Ekli dosyayı görüntüle 4720
Bu da Tapinoma Melanocephalum işçisi:
Ekli dosyayı görüntüle 4722
Hem renkleri oldukça farklı hem de boyları farklı. Aynı cinsin farklı türleri arasında ciddi farklar olabiliyor.
Elbette denk gelebilirsiniz. Bunun olmaması için bir sebep yok.Yani bir kaldırımda iki farklı camponotus türüne denk gelmiş olma ihtimalim yüksek öyle midir
Çalışma sahamdan alışkanlık olmuş, bana imkansız geliyor, bir alanda bir cinsin iki türünü veya bir familyanin 2 cinsinden bireyler görmekElbette denk gelebilirsiniz. Bunun olmaması için bir sebep yok.
Bir çam ağacında Crematogaster, Camponotus, Colobopsis, Lasius, Tapinoma, Formica olduğunu gözlemlemiştim. Oldukça büyük bir ağaçtı. Üstelik bu saydığım 6 farklı cinsin farklı türleri de vardı. Aralarında da ciddi rekabet elbete.Çalışma sahamdan alışkanlık olmuş, bana imkansız geliyor, bir alanda bir cinsin iki türünü veya bir familyanin 2 cinsinden bireyler görmek