Post petiol yok gördüğüm kadarıyla, Formicinae altfamilyasından dolayısıyla. Kısa bacaklar ve geniş bir tibia var. Ayrıca kafa yapısından da Cataglyphis'i eledim. Formica'nın full beden turuncu-kahverengi tonlarında Türkiye'de bildiğim türü yok. Ayrıca yine bacakları da Formica ile farklı. Geriye Polyergus kalıyor. Sizdeki Polyergus'un işçisi var mı?polyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildiniz
Deyil galibaPolyergus Rufescens işçisi muhtemelen.
Daha net fotoğraf atarsan öğrenebiliriz. En azından petiole bölgesi net görünmeli.Deyil galiba
polyergus değil formicadır bu%99 polyergus işçisi
Malesef saldım çok hızlı hiç durmuyor%99 polyergus işçisi
Neye göre polyergus değil? İşçi bütün beden sarı-kahverengi tonlarında olan bir Formica türü söyler misin Türkiye'de bulunan.polyergus değil formicadır bu
polyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildinizNeye göre polyergus değil? İşçi bütün beden sarı-kahverengi tonlarında olan bir Formica türü söyler misin Türkiye'de bulunan.
Hepsi bu renkteydipolyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildiniz
Post petiol yok gördüğüm kadarıyla, Formicinae altfamilyasından dolayısıyla. Kısa bacaklar ve geniş bir tibia var. Ayrıca kafa yapısından da Cataglyphis'i eledim. Formica'nın full beden turuncu-kahverengi tonlarında Türkiye'de bildiğim türü yok. Ayrıca yine bacakları da Formica ile farklı. Geriye Polyergus kalıyor. Sizdeki Polyergus'un işçisi var mı?polyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildiniz
Peki uçuşları hakkında bir bilgin varmı baya baya koloni yüzeye çıkmış ama kanatlı pek karınca yoktuPost petiol yok gördüğüm kadarıyla, Formicinae altfamilyasından dolayısıyla. Kısa bacaklar ve geniş bir tibia var. Ayrıca kafa yapısından da Cataglyphis'i eledim. Formica'nın full beden turuncu-kahverengi tonlarında Türkiye'de bildiğim türü yok. Ayrıca yine bacakları da Formica ile farklı. Geriye Polyergus kalıyor. Sizdeki Polyergus'un işçisi var mı?
Haziran-temmuz aylarında uçuşları oldu. Forumda bulanlar olmuştu. Devam ediyor mu uçuşları bilmiyorum.Peki uçuşları hakkında bir bilgin varmı baya baya koloni yüzeye çıkmış ama kanatlı pek karınca yoktu