Cinsi ne

Ünal

Pupa
Üye
Cinsi ne çok hareketli en fazla bu kadar net çeke bildim ve bunların uçuşu hangi ay baya bı yüzeyde toplanmışlar 200tane kadar ortlma

Çözüm
polyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildiniz
Post petiol yok gördüğüm kadarıyla, Formicinae altfamilyasından dolayısıyla. Kısa bacaklar ve geniş bir tibia var. Ayrıca kafa yapısından da Cataglyphis'i eledim. Formica'nın full beden turuncu-kahverengi tonlarında Türkiye'de bildiğim türü yok. Ayrıca yine bacakları da Formica ile farklı. Geriye Polyergus kalıyor. Sizdeki Polyergus'un işçisi var mı?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Polyergus Rufescens işçisi muhtemelen.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
%99 polyergus işçisi

karıncabuldum

Pupa
Üye
Neye göre polyergus değil? İşçi bütün beden sarı-kahverengi tonlarında olan bir Formica türü söyler misin Türkiye'de bulunan.
polyergus bende de vardı benzemiyorlar fotoğrafta formicaya benzettim tür olarak bişi söyliyemem ama yeni yumurtadan çıkmış formica işçileri böyle olabiliyor polyergusa siz nasıl benzetebildiniz

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Post petiol yok gördüğüm kadarıyla, Formicinae altfamilyasından dolayısıyla. Kısa bacaklar ve geniş bir tibia var. Ayrıca kafa yapısından da Cataglyphis'i eledim. Formica'nın full beden turuncu-kahverengi tonlarında Türkiye'de bildiğim türü yok. Ayrıca yine bacakları da Formica ile farklı. Geriye Polyergus kalıyor. Sizdeki Polyergus'un işçisi var mı?

Son düzenleme:
Çözüm

Ünal

Pupa
Üye
Peki uçuşları hakkında bir bilgin varmı baya baya koloni yüzeye çıkmış ama kanatlı pek karınca yoktu

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Peki uçuşları hakkında bir bilgin varmı baya baya koloni yüzeye çıkmış ama kanatlı pek karınca yoktu
Haziran-temmuz aylarında uçuşları oldu. Forumda bulanlar olmuştu. Devam ediyor mu uçuşları bilmiyorum.