Cinsi ne?

Karınca1

Yumurta
Üye
Arkadaşlar ben messor diyorum ama emin değilim ve bu kraliçenin yakınında yuva yoktu ama yinede eğer başka tür bir prens
atarsam çiftleşir mi?
D16B3AFA-798D-4062-B03C-E8AA39E11A78.jpeg78F93AA3-EA70-40D6-B75C-083C1BAF02C8.jpegA2B55EFC-F793-4141-A93B-A3453C197F87.jpeg

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Messor cinsi prenses. Başka bir erkek atarak çiftleşmelerini sağlayamazsınız maalesef.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Peki çiftleşirmi rastgele bir prens ile
Messor türleri için bu mümkün değildir. Araştırmalarıma göre Messor karıncaları havada çiftleşirler. Kraliçeyi alıp test tüpüne ya da büyük bir kaba koysanız bile çiftleşme gerçekleşmez. Bu süreç oldukça karmaşıktır ve çiftleşme yüksek irtifada gerçekleştiğinden, ciddi tecrübe ve profesyonellik gerektiren bir iştir.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Aynı tür prens bulmanız çok şans işi, ama oldu da denk geldi diyelim ve ikisi aynı tür. Tüp içerisinde çiftleştiremezsiniz, bir kaç denemelerim de bunun mümkün ama zor olduğunu tecrübe ettim. Öncelikle çiftleşmenin olması için güneş ışıklarının direkt olarak prens ve prensese vuruyor olması gerekli, bunu sabah güneşinde yaparsanız sıcaktan kavrulup ölmelerini engellemiş olursunuz. Nerede yapacağınız hayal gücünüze kalmış. Ben denemelerim de rastgele topladığım 10 prens ve 10 prensesi camlı balkonuma saldım. Güneş ışıkları alatelere doğrudan vuruyordu ve 4 çiftleşmiş kraliçe elde ettim kalanı saldım. Yani çok teknik ve detay gerektiren bir şey. Yerdeb yaklaşık bir kaç metre yükseğe uçtuktan sonra yere düştüğünde çiftleşmesi daha olası, kraliçeyle denk gelmeleri gerekiyor ve denk gelseler de kraliçe hızlı hareket ettiğinden prens prensese tutunacak zaman bulamayabiliyor. Bu yüzden biraz da kendim müdahale edip prensi prensesin önüne koydum ısrarla ve 6. Denemem de çiftleştiler. Uzun uzun anlattım ama kısacası çok zor, uğraşmaya pek değmez.

Karınca1

Yumurta
Üye
Ben prensi bulurum anladığım kadarıyla rastgele bir prens olmaz ama bulsam bile balkona büyük bir saklama kabını koysam olurmu kısacası kaç metre uzunlukta alan gerekir

DoğYada salmak istemiyorum bacağı ezilmiş çok yavaş yürüyor ve yakınında yuva yok aynı bulduğum yere salsam bile her yerde chataplisis işçisi dolu umarı döllenmiştir 1-2 hafta sonra görcez

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ben prensi bulurum anladığım kadarıyla rastgele bir prens olmaz ama bulsam bile balkona büyük bir saklama kabını koysam olurmu kısacası kaç metre uzunlukta alan gerekir

DoğYada salmak istemiyorum bacağı ezilmiş çok yavaş yürüyor ve yakınında yuva yok aynı bulduğum yere salsam bile her yerde chataplisis işçisi dolu umarı döllenmiştir 1-2 hafta sonra görcez
Evet en doğrusu beklemek, siz bu süre zarfında aramaya devam edin kanatsız bulursanız bunu salar onu beslersiniz.