Cevabınızı arama motorundan aratıp görsellere bakarak arada ki benzerlikleri kontrol edeceğim teşekkür ederim.Monomorium cinsi olduğunu düşünüyorum, özellikle bir tür tahmini isterseniz "monomorium pharaonis" olabilir. Kesinlik için daha net fotoğraflar lazım.
Kış uykusuna yatıyorlardır ama yumurta veriminde azalma yoksa bu sene yatırmak zorunda değilsiniz. Gerçekten hızlı çoğalan ve çok yüksek işçi sayılarına ulaşabilen bir cinstir, aynı zamanda çok ufak deliklerden bile firar edebilirler dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Besleme olarak un kurdu,bufalo kurdu,tartara gibi çeşitli canlı yemleri kullanabilirsiniz.Cevabınızı arama motorundan aratıp görsellere bakarak arada ki benzerlikleri kontrol etçem teşekkür ederim.
Ömer faruk bey evet dediğiniz gibi cinsi buymuş ama neyle besleyecem internette bilgi bulamadım kış uykusuna yatıyorlar mı?
Evin içinde buldum ordan oraya gidiyolardı topladim tüpe koydum bir haftadir bendeler şeker veriyordum havalar soğuk ama hareket ediyorlar yemek yiyip geziyolar kis uykusuna yattiklarini nasil anlicam benimkiler yatmis mi çünkü hareket ediyolar baya odamda besliyorum odam 14 derece teşekkürler.Kış uykusuna yatıyorlardır ama yumurta veriminde azalma yoksa bu sene yatırmak zorunda değilsiniz. Gerçekten hızlı çoğalan ve çok yüksek işçi sayılarına ulaşabilen bir cinstir, aynı zamanda çok ufak deliklerden bile firar edebilirler dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Besleme olarak un kurdu,bufalo kurdu,tartara gibi çeşitli canlı yemleri kullanabilirsiniz.
Yumurta ve larvaların gelişimi devam ediyorsa, koloni hareketli ise kış uykusuna yatmamışlardır.Evin içinde buldum ordan oraya gidiyolardı topladim tüpe koydum bir haftadir bendeler şeker veriyordum havalar soğuk ama hareket ediyorlar yemek yiyip geziyolar kis uykusuna yattiklarini nasil anlicam benimkiler yatmis mi çünkü hareket ediyolar baya teşekkürler
Hareketliler ve larvalar pupa oldu bir kaç tanesi sağolun♥️Yumurta ve larvaların gelişimi devam ediyorsa, koloni hareketli ise kış uykusuna yatmamışlardır.