Cinsi ne

selimaga

Yumurta
Üye
Merraba forumda yeniyim başka forumda sordum doğru cevap bulamadım size sormak istiyorum bu hangi cins?

Ekli dosyalar

• 20250126_223838-COLLAGE.jpg
    20250126_223838-COLLAGE.jpg
    27.5 KB · Görüntüleme: 31
Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Monomorium cinsi olduğunu düşünüyorum, özellikle bir tür tahmini isterseniz "monomorium pharaonis" olabilir. Kesinlik için daha net fotoğraflar lazım.

Çözüm

selimaga

Yumurta
Üye
Monomorium cinsi olduğunu düşünüyorum, özellikle bir tür tahmini isterseniz "monomorium pharaonis" olabilir. Kesinlik için daha net fotoğraflar lazım.
Cevabınızı arama motorundan aratıp görsellere bakarak arada ki benzerlikleri kontrol edeceğim teşekkür ederim.
Ömer faruk bey evet dediğiniz gibi cinsi buymuş ama ne ile besleyeceğim internette bilgi bulamadım kış uykusuna yatıyorlar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Cevabınızı arama motorundan aratıp görsellere bakarak arada ki benzerlikleri kontrol etçem teşekkür ederim.
Ömer faruk bey evet dediğiniz gibi cinsi buymuş ama neyle besleyecem internette bilgi bulamadım kış uykusuna yatıyorlar mı?
Kış uykusuna yatıyorlardır ama yumurta veriminde azalma yoksa bu sene yatırmak zorunda değilsiniz. Gerçekten hızlı çoğalan ve çok yüksek işçi sayılarına ulaşabilen bir cinstir, aynı zamanda çok ufak deliklerden bile firar edebilirler dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Besleme olarak un kurdu,bufalo kurdu,tartara gibi çeşitli canlı yemleri kullanabilirsiniz.

selimaga

Yumurta
Üye
Kış uykusuna yatıyorlardır ama yumurta veriminde azalma yoksa bu sene yatırmak zorunda değilsiniz. Gerçekten hızlı çoğalan ve çok yüksek işçi sayılarına ulaşabilen bir cinstir, aynı zamanda çok ufak deliklerden bile firar edebilirler dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Besleme olarak un kurdu,bufalo kurdu,tartara gibi çeşitli canlı yemleri kullanabilirsiniz.
Evin içinde buldum ordan oraya gidiyolardı topladim tüpe koydum bir haftadir bendeler şeker veriyordum havalar soğuk ama hareket ediyorlar yemek yiyip geziyolar kis uykusuna yattiklarini nasil anlicam benimkiler yatmis mi çünkü hareket ediyolar baya odamda besliyorum odam 14 derece teşekkürler.

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Evin içinde buldum ordan oraya gidiyolardı topladim tüpe koydum bir haftadir bendeler şeker veriyordum havalar soğuk ama hareket ediyorlar yemek yiyip geziyolar kis uykusuna yattiklarini nasil anlicam benimkiler yatmis mi çünkü hareket ediyolar baya teşekkürler
Yumurta ve larvaların gelişimi devam ediyorsa, koloni hareketli ise kış uykusuna yatmamışlardır.