*Cihan'ın Karınca Koleksiyonu*

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Merhaba arkadaşlar bu ilk günlüğüm olacak .
-Burada şuanda beslediğim ve belli bir noktaya gelmiş yani gelişmiş kolonilerimi kendi yorum ve gözlemlerimi katarak sizinle paylaşacağım umarım güzel bi günlük oluşturabilirim.
-Koleksiyonumun amacı olabildiğince farklı cins karıncaların yaşamlarını ve toprak formikaryumdaki yapacakları yuvaların yapısını gözlemlemek ve eğlenmek umarım başarıya ulaşabilirim.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Tetramorium sp. Kolonisi

Screenshot_20240622-161101_Gallery.jpgScreenshot_20240622-161047_Gallery.jpgScreenshot_20240622-161037_Gallery.jpg
Screenshot_20240622-161117_Gallery.jpg
Screenshot_20240622-161127_Gallery.jpg
-Besleme şeklim: Şuana kadar canlı yem ile beslemedim ve böcek vs. Vermedim enerji için toz şeker taneleri atıyorum veya muz veriyorum. Protein için yumurta sarısı ve beyazı veriyorum şuana kadar bi sorun yaşamadım.

-Şuanki işçi sayısı: 25-30 arası.

-Bana göre zorluk derecesi: Bence kolay bi tür besin verirken kaçma durumu olmuyor.

-Gözlemlerim:Yumurtalarının çoğunu pamuğa yapıştırıp orada bakıyorlar.​

Son düzenleme:

Zed

Yumurta
Üye
Hocam karıncaların çiğneme gibi bi özelliği yok sadece larvaların var verdiğiniz besinler sadece büyüme aşamasında larvaların işini görür karıncalar ve kraliçeler sıvı tüketir verdiğimiz un kurdu lobster tartara morio gibi canlıların içindeki sıvıyla beslenirlerler bu koloni bu şekilde devam edemez bı noktada tıkanır tavsiyem canlı yem temin etmeniz iyi hobiler.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam karıncaların çiğneme gibi bi özelliği yok sadece larvaların var verdiğiniz besinler sadece büyüme aşamasında larvaların işini görür karıncalar ve kraliçeler sıvı tüketir verdiğimiz un kurdu lobster tartara morio gibi canlıların içindeki sıvıyla beslenirlerler bu koloni bu şekilde devam edemez bı noktada tıkanır tavsiyem canlı yem temin etmeniz iyi hobiler.
Bilgi için teşekkürler en yakın zamanda temin edeceğim o zaman

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Selonopsis sp. Kolonisi
Screenshot_20240628-011110_Gallery.jpg
Screenshot_20240628-011135_Gallery.jpgScreenshot_20240628-011123_Gallery.jpg
-Besleme şeklim:enerji için muz,toz şeker. Besin için yumurta sarısı,yumurta beyazı(kolonilerimde çok yakın zamanda mikro un kurduna geçecegim)

-Şuanki işçi sayısı:5-6 Civari çok fazla yumurtası var işçiler yolda

-Bana göre zorluk derecesi:çok kolay olduğunu düşünüyorum tabi koloni büyüyünce işçi boyutundan dolayı zorluğu artacak

-Gözlemlerim:Çoğu besini delik deşik ediyorlar yem ayırt etmiyorlar ayrıca kraliçe sürekli garip şekillerde duruyor(umarım bir sorunu yoktur)​

Son düzenleme:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Formica Rufibarbis group Kolonisi
Screenshot_20240701-141351_Gallery.jpgScreenshot_20240701-141338_Gallery.jpgScreenshot_20240701-141323_Gallery.jpg
-Besleme şeklim: Kraliçenin işçileri çıkmadan önce yumurta ve şeker veriyordum kraliçe ilgileniyordu(gerekli olmadığını biliyorum) işçiler çıkınca zaten canlı yem temin etmiştim şimdi canlı yem ile besliyorum yine şeker veriyorum

-Şuanki işçi sayısı: 6

-Bana göre zorluk derecesi: Şuana kadar bi zorluğunu görmedim evet biraz hızlı stres oluyorlar ama pek bi zorluğu yok sadece çok hızlılar

-Gözlemlerim: Aslında pek bi gözlemim yok ama hızlı çoğalıyorlar​

Son düzenleme:

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Formica Rufibarbis group Kolonisi
Ekli dosyayı görüntüle 38543Ekli dosyayı görüntüle 38544Ekli dosyayı görüntüle 38545
-Besleme şeklim: Kraliçenin işçileri çıkmadan önce yumurta ve şeker veriyordum kraliçe ilgileniyordu(gerekli olmadığını biliyorum) işçiler çıkınca zaten canlı yem temin etmiştim şimdi canlı yem ile besliyorum yine şeker veriyorum

-Şuanki işçi sayısı: 6

-Bana göre zorluk derecesi: Şuana kadar bi zorluğunu görmedim evet biraz hızlı stres oluyorlar ama pek bi zorluğu yok sadece çok hızlılar

-Gözlemlerim: Aslında pek bi gözlemim yok ama hızlı çoğalıyorlar
kral benim formica rufibarbis 3 gün oldu ilk gün kurduktan sonra ya 1 ya 2 kere çok kısa süreliğine açtım ama bugün yani toplam 2. ye açışım oldu maksimum hala yumurta olmadığını gördüm normal mi

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
kral benim formica rufibarbis 3 gün oldu ilk gün kurduktan sonra ya 1 ya 2 kere çok kısa süreliğine açtım ama bugün yani toplam 2. ye açışım oldu maksimum hala yumurta olmadığını gördüm normal mi
Döllenmişse yumurtlar ama yumurtlayana kadar fazla strese sokmayın günde 1 veya 2 kere bakabilirsiniz ama sarsmadan

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Camponotus Lateralis group Kolonisi
Screenshot_20240704-204732_Gallery.jpgScreenshot_20240704-204701_Gallery.jpgScreenshot_20240704-204641_Gallery.jpg
Besleme şeklim: Canlı yem,toz şeker

Şuanki işçi sayısı: 8 işçi

Bana göre zorluk seviyesi: herhangi bir zorluğu yok diyebilirim sadece işçiler hızlı hareket ediyor

Gözlemlerim: Yiyecek yiyince abdomenleri çok güzel oluyor en sevdigim kısmı bu ama yavaş coğalan bi tür ilk işçilerin çıkması 2 ayı geçmişti​

Son düzenleme:

ALPEER

Larva
Üye
En çok istediğim tür selonopsis

berkaykar

Yumurta
Üye
Biyerde Duymustum ve Sanirim Karincalarin Proteine Degil, Sekerlli Suya İhtiyaclari Varmis Sadece. protein Kaynagi (Bocek, Vb.) Larvalar icindir

AntMan14

Yumurta
Üye
Karıncalar şekerli suyu enerji için içerler, böceklerin içindeki sıvılardanda protein ihtiyaçlarını karşılarlar.

berkaykar

Yumurta
Üye
Karincalar protine ihtiyac duymaz, fakay enerjiye ihtiyac duyarlar. Buyuzden isciler bocek yemez. Bocekleri larvalara gotururlerki proteinle vucutlarini gelistirsinler. Zaten altta anlatilmis
Screenshot_2024-07-07-10-24-44-163_com.android.chrome.jpg

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Karincalar protine ihtiyac duymaz, fakay enerjiye ihtiyac duyarlar. Buyuzden isciler bocek yemez. Bocekleri larvalara gotururlerki proteinle vucutlarini gelistirsinler. Zaten altta anlatilmis
Ekli dosyayı görüntüle 39032
Yanlış bilgi, güvenmeyin. O sitede karıncalar işçi hale geldiklerinde büyümediğini söyleyerek proteine ihtiyaç duymayacağını söylemiş fakat karıncalar büyümese bile hayatta kalmak için hücre rejenerasyonuna ihtiyaç duyarlar. Bu işlem için de protein ihtiyaç duyarlar.

berkaykar

Yumurta
Üye
Yanlış bilgi, güvenmeyin. O sitede karıncalar işçi hale geldiklerinde büyümediğini söyleyerek proteine ihtiyaç duymayacağını söylemiş fakat karıncalar büyümese bile hayatta kalmak için hücre rejenerasyonuna ihtiyaç duyarlar. Bu işlem için de protein ihtiyaç duyarlar.
Tamamdir

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Camponotus Lateralis group Kolonisi
Ekli dosyayı görüntüle 38843Ekli dosyayı görüntüle 38844Ekli dosyayı görüntüle 38845
Besleme şeklim: Canlı yem,toz şeker

Şuanki işçi sayısı: 8 işçi

Bana göre zorluk seviyesi: herhangi bir zorluğu yok diyebilirim sadece işçiler hızlı hareket ediyor

Gözlemlerim: Yiyecek yiyince abdomenleri çok güzel oluyor en sevdigim kısmı bu ama yavaş coğalan bi tür ilk işçilerin çıkması 2 ayı geçmişti
Not: üzülerek söylüyorum kraliçeyi kaybettim🙁
Umarım yeni bir lateralis kraliçesiyle karşılaşırım