Çiftleşme Uçuşları

Ege35

Yumurta
Üye
Önceliğim componotus ve messor olmak üzere kraliçeye sahip olanlar geçmişte hangi aylarda kraliçenizi buldunuz ? Bu sezon uçuşları için fikir olması açısında soruyorum. Yoksa çoğunlukla şansa dayalı olduğunun farkındayım.

samet_56

Pupa
Üye
Geçmişten kastınız ne kadar geçmiş? Bu yılın başlangıç zamanlarını soruyorsanız 7 martta bu yılın ilk messor kraliçesini buldum.Messor uçuşundan yaklaşık üç hafta sonra camponotus uçuşları başladı ve 3 adet campo kraliçesi buldum.Geçen yılda yaklaşık aynı zaman aralığında buldum bu cins kraliçeleri.

Ege35

Yumurta
Üye
Geçmişten kastınız ne kadar geçmiş? Bu yılın başlangıç zamanlarını soruyorsanız 7 martta bu yılın ilk messor kraliçesini buldum.Messor uçuşundan yaklaşık üç hafta sonra camponotus uçuşları başladı ve 3 adet campo kraliçesi buldum.Geçen yılda yaklaşık aynı zaman aralığında buldum bu cins kraliçeleri.
2024 yaz sezonundan bahsediyorum aslında hava durumu ve tarih açısından bilgi toplamaya çalışıyorum.

Cihan__

Kraliçe
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye

YAKO

Larva
Üye
2024 yaz sezonundan bahsediyorum aslında hava durumu ve tarih açısından bilgi toplamaya çalışıyorum
28/03/2024 tarihinde ilk messor kraliçelerimi buldum hava kapalıydı yağmur sonrasıydı.
26/03/2025 tarihinde ikinci messor kraliçelerimi buldum gene aynı şekilde hava kapalı yağmur sonrasıydı. Hatta saatleri bile çok yakın ikindi vakitleriydi. Günlüğümden kontrol edebilirsiniz.
Bende componotus uçuşları için uğraşıyorum fakat oturduğum şehir tekrardan hava dona çekti üzerine bugün kar bile yağdı ki Uşak'ta oturuyorum tahminimce önümüzde ki haftalarda hava sıcaklığının artışıyla beraber comp. Kraliçelerimiz uçuşa geçip bizde nasiplene bileceğiz. Şimdiden iyi uçuşlar 🫡 gözün açık olsun 😂

Ege35

Yumurta
Üye
28/03/2024 tarihinde ilk messor kraliçelerimi buldum hava kapalıydı yağmur sonrasıydı.
26/03/2025 tarihinde ikinci messor kraliçelerimi buldum gene aynı şekilde hava kapalı yağmur sonrasıydı. Hatta saatleri bile çok yakın ikindi vakitleriydi. Günlüğümden kontrol edebilirsiniz.
Bende componotus uçuşları için uğraşıyorum fakat oturduğum şehir tekrardan hava dona çekti üzerine bugün kar bile yağdı ki Uşak'ta oturuyorum tahminimce önümüzde ki haftalarda hava sıcaklığının artışıyla beraber comp. Kraliçelerimiz uçuşa geçip bizde nasiplene bileceğiz. Şimdiden iyi uçuşlar 🫡 gözün açık olsun 😂
2018 yılında messor ve componotus kraliçelerim vardı. Isparta'da yaşıyordum o zamanlar. Uzunca bir aradan sonra tekrardan merak saldım. Aslında beslemek istediğim tür cataglyphis gibi büyük türler ama tecrübe gerektirdiği için şimdilik bekletiyorum bu hevesi :) . Tarihler için teşekkür ederim. Benzer iklime sahip şehirlerde olmamız daha büyük katkı sağladı.

Konu 'Bulduğumuz Kraliçelerin Bulunduğu Tarihler ve Bölgeler' https://karincaciftligim.com/threads/buldugumuz-kralicelerin-bulundugu-tarihler-ve-bolgeler.14578/
Bu konuda bulunan kraliçelerin cinsini, bulunduğu bölgeyi, hava durumunu, sıcaklığı ve tarihi belirleyerek, kendi açınızdan tahmin yürütebilir ve buna göre aramaya çıkabilirsiniz.
Teşekkür ederim. :)