Bence ilk yumurtaladıktan sonra ki aşamaya göre büyük gibi.Daha küçük oluyo çünkü başlangıçta ve bazısının içinde siyah noktada var yani oluşum başlamış gibi geldi bana.Ama belki enerjisi bakımından eksik olabilir yine de genel olarak az duruyo.İstersen küçük bi pamuktan topçuk yap onuda şekerli suya batır azda suyunu sız ve tüpe koy.
Nem bu durumu etkiler mi maalesef bilemiyorum ama eğer nem sıkıntısı olsa pamuğu kazma eyleminde bulunurdu dengelemek falan için.Nemli pamuğun tam suya değmediğini, kuru yerlerin olduğunu gördüm ondan olabilir mi?
Azalmasının sebebi yumurtalarını yemiş olmasından kaynaklı muhtemelen, haftada kaç kez bakıyorsunuz? Ve yumurtaların bazıları gelişmiş, en çok gelişeni yediyse siz gelişmiyor olduklarını düşünüyor olabilirsiniz. Camponotuslar fazla strese gelemezler bu yüzden stresi azaltmak adına titreşimsiz sakin bir yere koyun ve 2 haftada bir bakın, zaten şimdilik göreceğiniz fazla bir şey yok.Selamlar, Charlotte adında bir kraliçem var, cinsi Camponotus. Bu kraliçenin yumurtaları 3 haftadır gelişmedi, ayrıca azaldı. Bu neden olabilir?
Öncesi:
Ekli dosyayı görüntüle 53707
Sonrası:
Ekli dosyayı görüntüle 53708
Pamuğun her zaman ıslak olduğundan emin olun, pamuk kuruysa pamuğu kalem gibi bir şey kullanarak hafiften ittirin.Nemli pamuğun tam suya değmediğini, kuru yerlerin olduğunu gördüm ondan olabilir mi?
Pamuğu ittirme kısmına katılmıyorum. Hassas olunmazsa tüpü su basar.Azalmasının sebebi yumurtalarını yemiş olmasından kaynaklı muhtemelen, haftada kaç kez bakıyorsunuz? Ve yumurtaların bazıları gelişmiş, en çok gelişeni yediyse siz gelişmiyor olduklarını düşünüyor olabilirsiniz. Camponotuslar fazla strese gelemezler bu yüzden stresi azaltmak adına titreşimsiz sakin bir yere koyun ve 2 haftada bir bakın, zaten şimdilik göreceğiniz fazla bir şey yok.
Pamuğun her zaman ıslak olduğundan emin olun, pamuk kuruysa pamuğu kalem gibi bir şey kullanarak hafiften ittirin.
Susuzluktan ve düşük nemden ölmesi durumu göz önünde bulundurulduğunda bence bu alınması gereken ufak bir risk.Pamuğu ittirme kısmına katılmıyorum. Hassas olunmazsa tüpü su basar.
Transfer yapılabilir. Risk almaya gerek yok.Susuzluktan ve düşük nemden ölmesi durumu göz önünde bulundurulduğunda bence bu alınması gereken ufak bir risk.
Susuzluktan ve düşük nemden ölmesi durumu göz önünde bulundurulduğunda bence bu alınması gereken ufak bir risk.
Evet bu riskli bı durum çok fazla itilmesi halinde su bı anda çıkabilir ama çok aşırı narin hareketlerle yapıldığı sürece sorun yok.Ayrıca zaten kraliçenin şu an yumurtlaması çok yavaş bide transfer sürecinde ekstra strese girerse varolan yumurtalarıda yiyebilir. @egzotikçiftik ama içeride nem az olsa pamuğu eşelemez mi?Transfer yapılabilir. Risk almaya gerek yok.
Transfer daha bile fazla stres ve risk yaratır, ufak şeyler için transfere ihtiyaç yok. @waynhen nin dediği gibi narince yapılırsa sorun olmaz. Ayrıca zaten yumurtalarının bir kısmını yemiş bir kraliçeye transfer yaptırmak yine daha çok stres yaratır katılıyorum.Transfer yapılabilir. Risk almaya gerek yok.
Bazen eşeleyebilirler evet ama bazen de tepkisiz kaldıkları ve öldükleri durumlar olabiliyor.Evet bu riskli bı durum çok fazla itilmesi halinde su bı anda çıkabilir ama çok aşırı narin hareketlerle yapıldığı sürece sorun yok.Ayrıca zaten kraliçenin şu an yumurtlaması çok yavaş bide transfer sürecinde ekstra strese girerse varolan yumurtalarıda yiyebilir. @egzotikçiftik ama içeride nem az olsa pamuğu eşelemez mi?