Çevrede ne erkek, ne de çiftleşmemiş kraliçe karınca var

BahadirSarp

Yumurta
Üye
2 gündür kraliçe arıyorum ama ne erkek nede çiftleşmemiş kraliçe bulabildim. Aramaya devam etmeli miyim?

Pronlyx

Yumurta
Üye
Tabikide aramaya devam edin bende daha yeni başlamıştım dün yaklaşık 1 saat kadar karınca aradım dışarıda bulamayınca eve geldim kedimin suyunun yanında buldum. Birazcık şans işi ama umudunuzu kesmeyin. Hiç beklenmedik bir anda önünüze çıkabilirler 😀

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
2 gündür kraliçe arıyorum ama ne erkek nede çiftleşmemiş kraliçe bulabildim. Aramaya devam etmeli miyim?
Tamemen şansınıza kalmış bir şey, bende sürekli arıyorum fakat bu sıralar normal karınca bile zor görüyorum.

Spartan

Yumurta
Üye
Zaten büyük ihtimal ikisinide birlikte bulacaksınız ve çevreniz geniş olursa birlikte bulma ihtimaliniz artacaktır arkadaşım sayesinde 10 a yakın kraliçe bulmuştum tekte arayabilirsiniz hava şartlarına dikkat edin

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Zaten büyük ihtimal ikisinide birlikte bulacaksınız ve çevreniz geniş olursa birlikte bulma ihtimaliniz artacaktır arkadaşım sayesinde 10 a yakın kraliçe bulmuştum tekte arayabilirsiniz hava şartlarına dikkat edin
dün sağanak yağdı bulamadım bugün yine yağmurlu gösteriyor.Çevrede hiç erkek göremediğim için aramaktan vaz mı geçsem diye düşündüm

exe

Yumurta
Üye
Pes etmenizi kesinlikle önermiyorum ve manuel olarak aramanız en doğrusu.
Fakat benim bulunduğum yerde aylardır tek bir kraliçeye dahi denk gelmememe rağmen dün akşam 19:00-00:00 saatleri arasında ışık tuzağı kurup bir kraliçe adayı bulmayı başardım. Bir yandan manuel olarak kraliçe ararken diğer yandan sizde böyle bir sistem kurabilirsiniz. Bu sistemler için mavi floresan lamba önerilir fakat elimde bulunmadığı için oda dekorasyonu için kullanılan basit bir led şerit ve güneşlik ile yaptım.

Mavi ışık kullanılmasının sebebi; karınca, sinek, ve çeşitli böcek türevlerinin özellikle bu ışığa duyarlı olması. Bir nevi doğadaki her şeyi evinize çekmek yerine bir filtre görevi görüyor diyebiliriz.
Elinizdeki ışığın birkaç tonundan net fotoğraflar alıp renk seçici ile rgb kodlarını bulmanızı, daha sonrasında rgb to nm çeviricilerinden bu ışığın ortalama hangi dalga boylarını yansıttığını bulmanızı tavsiye ederim. Karınca ve türevleri için genelde 400,420,450-500 nm aralığının uygun olduğu çeşitli kaynaklarda belirtilir.

Alternatif çeviri için bu python kodu işinizi görebilir:
# Renk spektrumunu belirlemek için RGB değerlerini HSL'ye (Hue) çevirip dalga boyunu hesaplayan bir fonksiyon yazalım. def rgb_to_wavelength(rgb): r, g, b = rgb hue, _, _ = colorsys.rgb_to_hsv(r / 255.0, g / 255.0, b / 255.0) hue_degrees = hue * 360 wavelength = 620 - (hue_degrees / 360) * (620 - 380) return wavelength # Verilen renk kodlarını dalga boylarına dönüştürelim colors = { "#160ff1": (22, 15, 241), "#0805c4": (8, 5, 196), "#0000f8": (0, 0, 248), "#0000ee": (0, 0, 238), } wavelengths = {color: rgb_to_wavelength(rgb) for color, rgb in colors.items()} wavelengths

Sorumluluk Reddi: Sistemin amacı dışında veya aşırı şekilde suistimal edilmesi bölgenizdeki canlıların popülasyonunu ve doğal yaşamını sekteye uğratabilir.

m4.jpg m2.jpg m3.jpg

Ekli dosyalar

• m1.jpg
    m1.jpg
    6.8 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme: