Çeşme suyu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sencer21b

Yumurta
Üye
Çeşme suyundaki klor ve zararlı kimyasalları uçurmak için kullandığınız bir ilaç var mı önerebileceğiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Poyrazing

Yumurta
Üye
hocam ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama kimyasal alıp kloru yok etmeye çalışacağınıza bir içme suyu alsanız hem daha az malietli hem daha sağlıklı olmazmı?

KAANDBK01

Yumurta
Üye
hocam ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama kimyasal alıp kloru yok etmeye çalışacağınıza bir içme suyu alsanız hem daha az malietli hem daha sağlıklı olmazmı?
Tatlı su konusu altında açtığına göre Akvaryum için kullanacaktır. Ve içme suyu nasıl çeşme suyundan ucuz oluyor ?

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Tamamı ucmuyor hocam her zaman bir miktar kalıyor
Klorun büyük bir çoğunluğu uçar kalan miktarda akvaryum için sorun olmaz. Asıl sorun Kloramin gibi uçucu olmayan kimyasallardır bunlar ne kadar dinlendirirseniz dinlendirin uçmaz. Her şehirde değil ama 3 büyükşehirde özellikle kloramin uygulaması yapılıyor. Bulunduğunuz şehrin belediyesinin sayfasından aylık su analiz testlerine bakarsanız atılıp atılmadığını görebilirsiniz. Bunun dışında bulunduğunuz şehrin şebeke suyu ağır metal derişimi açısından yüksekse de su düzenleyici kullanmanız gerekebilir. Su düzenleyici olarak ben her zaman Seachem Prime kullandım ve size de tavsiye ederim.

sencer21b

Yumurta
Üye
Klorun büyük bir çoğunluğu uçar kalan miktarda akvaryum için sorun olmaz. Asıl sorun Kloramin gibi uçucu olmayan kimyasallardır bunlar ne kadar dinlendirirseniz dinlendirin uçmaz. Her şehirde değil ama 3 büyükşehirde özellikle kloramin uygulaması yapılıyor. Bulunduğunuz şehrin belediyesinin sayfasından aylık su analiz testlerine bakarsanız atılıp atılmadığını görebilirsiniz. Bunun dışında bulunduğunuz şehrin şebeke suyu ağır metal derişimi açısından yüksekse de su düzenleyici kullanmanız gerekebilir. Su düzenleyici olarak ben her zaman Seachem Prime kullandım ve size de tavsiye ederim.
Önceden dinlendirip kullanıyordum ama son bir aydır Akvaryum su değerlerinde oynamalar oldu sorunun suda olduğunu düşünüyorum tavsiyeniz için teşekkürler

Mustafay

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bu konu önceden de açılmıştı eriniyorsanız bu hobiyi yapmayın belediyenin açtığı çeşmeler var market suyu var gidin alın evdeki çeşmenin suyunu kullanmayın.

Vedad

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bu konu önceden de açılmıştı eriniyorsanız bu hobiyi yapmayın belediyenin açtığı çeşmeler var market suyu var gidin alın evdeki çeşmenin suyunu kullanmayın.
belki 200-300 litre belki daha fazlalık bir akvaryuma başka türlü nasıl dolum yapılabilir?

Mustafay

Yumurta
Üye
Ben bir şey demiyorum @Barkın cevaplasın.Kardeşim hayvan suyu içiyor sen karıncayla balığımı kıyaslıyorsun.

Mustafay

Yumurta
Üye
Balık içi kirli suda bile yaşıyor.

Vedad

Yumurta
Üye
gerekli kimyasallarla bir sorun teşkil etmiyor.

Mustafay

Yumurta
Üye
Ben hayvanlar üzerinde kimyasal kullanılmasına karşıyım ha kimyasalın faydası olabilir ama her zaman kimyasalsıl ürün kullanırım.Bu arada araya kaynasın bayramınız Mübarek olsun

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Balık içi kirli suda bile yaşıyor.
Evet bazı türler daha dayanıklı olduğu için hayatta kalabiliyorlar fakat bu sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Hatta birçok balık türü için ozmos su ve pH düşürmek için catappa yaprağı, kızılağac kozalağı ya da mangrow kökü kullanmak gerekiyor. Kimyasal kullanımının amacı sudaki kloraminin akvaryumda oluşmuş ya da oluşmakta olan bakteri kültürünü öldürüp çökertmemesi. Balteri kolonilerin ölmesi halinde nitrifikasyon işlemi gerçekleştirilemez ve canlılar bir süre sonra biriken amonyak nedeni ile ölürler.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ben hayvanlar üzerinde kimyasal kullanılmasına karşıyım ha kimyasalın faydası olabilir ama her zaman kimyasalsıl ürün kullanırım.Bu arada araya kaynasın bayramınız Mübarek olsun
Biz kullanmasak bile zaten şebeke sularına bir hayli kimyasal atılıyor. Zaten kullanılan kimyasallarda hayvanlara zararı olmayacağı konusunda bir takım testlerden geçmiş olması gerekiyor bu yüzden gübre,su düzenleyici, ilaçlar gibi çeşitli kimyasallarda bilindik kaliteli markaları kullanmak daha iyi.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Konu niye bu kadar uzamış anlayamadım. Bekletirsen klor uçar, kloramin uçmaz. Suyunda fazla miktarda kloramin olduğunu düşünüyorsan su düzenleyici kullanırsın. Seachem, reeflowers gibi sektörün önde giden firmaları balığa zarar verecek ürünleri üretmez, üretemez. Kimyasalmış, yapaymış çok takılmana gerek yok. O açıdan bakarsan Amazon'un doğal sularında yaşayan balığı alıyorsun çeşmeden akan suda ya da içtiğin suda bakıyorsun. Zaten bu ortamda çok da doğallık arayamazsın. Marka olarak da şahsen bu konu da en iyisi seachem prime, bütçen yetmezse reeflowers bakabilirsin.

sencer21b

Yumurta
Üye
Konu niye bu kadar uzamış anlayamadım. Bekletirsen klor uçar, kloramin uçmaz. Suyunda fazla miktarda kloramin olduğunu düşünüyorsan su düzenleyici kullanırsın. Seachem, reeflowers gibi sektörün önde giden firmaları balığa zarar verecek ürünleri üretmez, üretemez. Kimyasalmış, yapaymış çok takılmana gerek yok. O açıdan bakarsan Amazon'un doğal sularında yaşayan balığı alıyorsun çeşmeden akan suda ya da içtiğin suda bakıyorsun. Zaten bu ortamda çok da doğallık arayamazsın. Marka olarak da şahsen bu konu da en iyisi seachem prime, bütçen yetmezse reeflowers bakabilirsin.
Konuya hakimim hocam sadece ürünleri kullanıp deneyemleyen arkadaşlardan öneri almak daha sağlıklı olur diye konuyu açtım iyi hobiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...