Ceset zamanı mantarı?

Zobit

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, size de günlüğümde bahsettiğim gibi, 11 günlük bir Myrmicam var. Kendisine ilk hafta şekerli su verdim. Sonraki gün ise tatile gideceğim için öldürüp bufalo kurdu vermiştim. Bir hafta sonra geri aldığımda, etrafı pamukla sarılıydı. “Pamuk” deyip geçtim fakat az önce @hasany kullanıcısının P. nitens deneyini okuyordum ve bir şey fark ettim: Ölü karıncanın etrafını küf sarmıştı.

O pamuk sandığım şey küf olabilir miydi? Yoksa bu bir karınca olayı mıdır? Bu düşünce beni korkutuyor çünkü o bufalo cesedi 1 küsur hafta tüpte kaldı ve etrafı pamukla çevrili gibiydi. Ne yapmalıyım?

Fotoğraflar çok iyi değil üzgünüm

Ekli dosyalar

• IMG_1124.jpeg
    IMG_1124.jpeg
    16.8 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1123.jpeg
    IMG_1123.jpeg
    18.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_1122.jpeg
    IMG_1122.jpeg
    22.6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_1121.jpeg
    IMG_1121.jpeg
    22.3 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_1120.jpeg
    IMG_1120.jpeg
    20.7 KB · Görüntüleme: 26

Ayberkfb

Minör
Üye
Tüpü az bişey titret zaten ölmüş ise titretmeden de anlarsın.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Konunun içinde yanlışlıkla ölü karınca yazdınız herhalde.

Buffalo kurdundaki beyazlık bazı fotoğraflarda küf gibi bazılarında pamuk gibi duruyor. Ama zaten 1 hafta tüpün içinde durması küfe sebebiyet verir yani. Sonuçta ölüyü nemli bir ortamda tutuyorsunuz.

Ölü yemi oradan alın bitsin mevzu.:DMite'dan çok çekiniyorsanız transfer de yapabilirsiniz.

Zobit

Yumurta
Üye
Tamadır çok teşekkürler bu gün kontrol günü zaten illaki strese girecek transferi yapmayı düşünmeye başladım soruma cevap geldiği için çok mutlu oldum iyi hobiler😊

Son düzenleme:

Mahir-K

Pupa
Üye
Pamuklu çubuğa oksijenli su sıkarak tüpü bu çubukla tüpün içini silerek dezenfekte edebilirsiniz. Ama en garantisi transfer yapmak