Çekiliş sonucu ilk kolonimi kazandım.

GraSh03

Yumurta
Üye
Merhabalar ben Eren Belçika da oturuyorum bu sebepten gramer hatası ve sayre varsa kusuruma bakmayın, çok yakın zamanda bir çekilişe katılmıştım ve çekiliş sonucunda başlıkta belirttiğim gibi ilk kolonimi kazandım. Karınca besleme hobisine çok yeniyim ve birkaç sorum var, ama onlara geçmeden ilk başta bana gönderilenlerden az bir bahsediyim.

1 test tüpünün içinde 1 adet lasius niger ve yanliş saymadıysam 9/10 adet işçi bulunuyor, gördüğüm kadarıyla birkaç adet larva ve yumurta da var fakat çok küçük oldukları için sayısını tam olarak bilmiyorum. Karıncalar dışında bana bir de 1 adet şekerli su, 1 adet bal ve sulu bir karışım ve de minik bir test tüpünün içinde çok sayıda meyve sineği gönderilmiş.

Ben ilk olarak hemen test tüpünün etrafına kırmızı şefaf kağıttan bir cover yaptım ve de karıncalara minik bir damla şekerli su ve 2 adet meyve sineği verdim, ama şimdi sorularıma geçelim.

Daha küçük olmasına rağmen bu tüpdeki karıncaları bir outworld a bağlamam doğru olur mu yoksa tüpün içinde mi besliyim?
Kaç günde bir protein ve şekerli besinlerle beslemem gerek, ve 2 sinek bu boyuttaki bir koloni için fazla mı?
Bu şekilde kırmızı kağıdın içinde bırakmam mı daha iyi olur yoksa üstleri kapalı olacak karanlık bir kutuya mı koymam gerek?
Ortalama kaç derecede tutmam ideal olur? Odam 22 derece civarında.

Şimdilik bu kadar daha sorum olursa onları da paylaşırım.
Okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekürler ederim.

IMG_2962.jpegIMG_2961.jpegIMG_2959.jpegimage.jpg

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Hocam öncelikle foruma ve hobiye hoşgeldin.Outworld'e bağlamana gerek yok tüpte beslemen şimdilik sıkıntı çıkarmaz.Proteini ve şekerli suyu 1-2 haftada bir verebilirsin sana kalmış.Eğer sıkı düzenli beslersen boost olur ve gelişim iyi olur ama düzensiz beslersen yavaş yavaş gelişebilir.Sineği denersin eğer 2 tanesinide yerlerse öyle verirsin ama baktın yemiyolar 1'i kalıyo o zaman tek tek verirsin.Ve yerinde olsam alabiliyorsan un kurdu vs. temin etmeye çalış derim.O hem protein açısından falan daha zengin.O şekilde kırmızı kağıt içerisinde kalsın.Oda sıcaklığı gayet ideal o konuda da sorun yok.Yine aklına takılan birşey olursa her zaman sorabilirsin.

GraSh03

Yumurta
Üye
Hocam öncelikle foruma ve hobiye hoşgeldin.Outworld'e bağlamana gerek yok tüpte beslemen şimdilik sıkıntı çıkarmaz.Proteini ve şekerli suyu 1-2 haftada bir verebilirsin sana kalmış.Eğer sıkı düzenli beslersen boost olur ve gelişim iyi olur ama düzensiz beslersen yavaş yavaş gelişebilir.Sineği denersin eğer 2 tanesinide yerlerse öyle verirsin ama baktın yemiyolar 1'i kalıyo o zaman tek tek verirsin.Ve yerinde olsam alabiliyorsan un kurdu vs. temin etmeye çalış derim.O hem protein açısından falan daha zengin.O şekilde kırmızı kağıt içerisinde kalsın.Oda sıcaklığı gayet ideal o konuda da sorun yok.Yine aklına takılan birşey olursa her zaman sorabilirsin.
Merhabalar,

Öncelikle mesajıma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Un kurdu dışında önerebileceğiniz başka bir protein kaynağı var mı? Ayrıca, şekerli besin olarak meyve parçacıkları ya da belirli meyvelerin sularından birkaç damla vermemde bir sakınca olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Selamlar, Bence tüp işçi ile dolana kadar veya beslemek zorlaşana kadar outworlde geçirmenize gerek yok. Haftada 2-3 kez 2 adet meyve sineği verseniz yeterli olur ancak sinekler bittiğinde un kurdu veya başka bir canlı yem almanız gerekecektir. Şekerli suyu da haftada 1 kez verebilirsiniz şimdilik. karıncalar için karanlık şart değildir dilerseniz hiç cover yapmadan da bakabilirsiniz. 21-25 Derece arası uygun sıcaklıktır daha da fazla olursa da bir problem olmaz. Bu arada size verilen şekerli suyu bence kullanmayın, her takviye yapacağınız zaman kendiniz hazırlayıp taze olarak verin.

Buradan bakım rehberine ulaşabilirsiniz.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Selamlar, Bence tüp işçi ile dolana kadar veya beslemek zorlaşana kadar outworlde geçirmenize gerek yok. Haftada 2-3 kez 2 adet meyve sineği verseniz yeterli olur ancak sinekler bittiğinde un kurdu veya başka bir canlı yem almanız gerekecektir. Şekerli suyu da haftada 1 kez verebilirsiniz şimdilik. karıncalar için karanlık şart değildir dilerseniz hiç cover yapmadan da bakabilirsiniz. 21-25 Derece arası uygun sıcaklıktır daha da fazla olursa da bir problem olmaz. Bu arada size verilen şekerli suyu bence kullanmayın, her takviye yapacağınız zaman kendiniz hazırlayıp taze olarak verin.

Merhabalar, hobide yeniyim ve tamamen meraktan soruyorum. Karıncalar için karanlık nasıl şart değildir?

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Merhabalar,

Öncelikle mesajıma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Un kurdu dışında önerebileceğiniz başka bir protein kaynağı var mı? Ayrıca, şekerli besin olarak meyve parçacıkları ya da belirli meyvelerin sularından birkaç damla vermemde bir sakınca olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Rica ederim her zaman elimizden geldiğince yardım edeceğiz.Un kurdu dışında tabi ki protein kaynakları var.Örneğin bazıları yumurta sarısı,çiğ tavuk-kıyma,salam gibi şeyler veriyo fakat bunlarla sürekli besleme yapmak pek sağlıklı olmuyor.Karıncaların sindirimi kaldıramayabiliyo.Morio kurdu başka bi alternatif olabilir.Meyvede vermeyi deneyebilirsiniz.Suyunu damlatmaya gerek yok zaten parça olarak koyarsanız onlar alacaklardır.Denemeniz lazım sevdikleri şeyi bulmanız için.Morio ve un kurdu dışına pek çıkmanızı tavsiye etmem protein içinde.

GraSh03

Yumurta
Üye

Merhabalar,

Şekerli suyu kendim hazırlarken belirli bir su-şeker oranına uymam gerekiyor mu, yoksa göz kararı eklemem yeterli olur mu?

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Merhabalar, hobide yeniyim ve tamamen meraktan soruyorum. Karıncalar için karanlık nasıl şart değildir?
Karıncaları ışığa alıştırabilirsiniz ve zamanla rahatsız olmazlar bu durum onları strese sokmaz.Ama yanında bazı sıkıntıları getirir.Örneğin transfer etmede zorluk.Çünkü zaten ışıklı ortama alıştığı için karanlık yer daha cazip gelmeyebilir.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Karıncaları ışığa alıştırabilirsiniz ve zamanla rahatsız olmazlar bu durum onları strese sokmaz.Ama yanında bazı sıkıntıları getirir.Örneğin transfer etmede zorluk.Çünkü zaten ışıklı ortama alıştığı için karanlık yer daha cazip gelmeyebilir.
Işığa alışmalarını nasıl sağlayacağız? Bu süreçte stres olmazlar mı?

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Önce düşük düzeyde ışık verirsiniz ve zamanla şiddetini arttırırsınız.O süreçte zaten alışacaktır.İlla stres olur başlangıçta ama zamanla duyarlı hale gelir.

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Zamanla karanlığa alışırlar ve stres olmazlar, tabi ani ışık geçişleri olmadığı sürece.
Transfer konusunda da bir sıkıntı olmaz, zaten neme göre hareket edeceklerinden nemli bölgeye kolayca transfer olurlar.
Coverı kaldırın ve kendi haline bırakın, başta belki stres olurlar ama bir kaç dakika sonra toparlarlar. Bir süre sonra da tamamen alışırlar.

Merhabalar,

Şekerli suyu kendim hazırlarken belirli bir su-şeker oranına uymam gerekiyor mu, yoksa göz kararı eklemem yeterli olur mu?
Yarım çay bardağına 1 küp şeker koyulabilir bence. Ama göz kararı koysanız da bir sorun olmaz.

GraSh03

Yumurta
Üye
Diyelim ki meyve sineğini yemediler, belirli bir süre sonra test tüpünden çıkarayım mı yoksa içinde kalsın mı?

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Diyelim ki meyve sineğini yemediler, belirli bir süre sonra test tüpünden çıkarayım mı yoksa içinde kalsın mı?
Çıkar tabi ki.Bu sadece canlı yemler için değil tüm vereceğin besinler için geçerli.Çünkü çıkarmazsan bakteri oluşumu olur.En fazla 24 saat dursun bı besin.

GraSh03

Yumurta
Üye
Çıkar tabi ki.Bu sadece canlı yemler için değil tüm vereceğin besinler için geçerli.Çünkü çıkarmazsan bakteri oluşumu olur.En fazla 24 saat dursun bı besin.
Şekerli su damlalarını ve benzerlerini kulak temizleme çubuğunu biraz ıslatıp mı temizlemem gerek, yoksa farkli bir yol mu var?

GraSh03

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Dün akşam çok hafiften dikkatimi çekmişti fakat bugün baktığımda pamuğun üzerindeki sarı parça biraz da olsa büyümüş bu ne olabilir, ve sebebi nedir? Karıncalar için tehlikeli bir durum mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekürler

Ekli dosyalar

• IMG_2966.jpeg
    IMG_2966.jpeg
    55.6 KB · Görüntüleme: 11

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Merhabalar,

Dün akşam çok hafiften dikkatimi çekmişti fakat bugün baktığımda pamuğun üzerindeki sarı parça biraz da olsa büyümüş bu ne olabilir, ve sebebi nedir? Karıncalar için tehlikeli bir durum mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekürler
Kir veya küf tarzı bişey olabilir ama şu anlık başlangıç düzeyinde duruyo sorun olacağını sanmıyorum.İlerleyen zamanlarda aşırı artarsa transfer etmeniz gerekebilir.