Ben 2 tane cataglyphis aenescens kraliçesi buldum. Şimdi onlara kumlu mumlu outworld gerekir mi? Veya outworld olmadan yaşayabilirlermi? Böcek verdim yemiyorlar. Nedeni nedir?
Peki sıcaklık vericiler (ampül vb.) olmadan outworldsuz yaz kış yaşayabilirler mi?
Malesef işe yaramaz hocam. Peteğin ötesinde istediğiniz sıcaklığı ayarlabilmeniz zor. Zaten kalorifer peteği sürekli yanmıyor sanırım. İllaki sorun çıkarır.Peki bende sıcaklık vericiler yok. Kış ayı oda sıcaklığı epey düşer. Sıcaklık konusunu sıcaklığı ayarlamadan nasıl yapabilirim? Mesela kış ayında tüpü peteğin biraz ötesine koysam işe yarar mı?
Kumu sıcağı tutması için değil, pupanın koza örmesi için kullanırlar.Kum her zaman sıcak tutar mı?
Şimdi ben aenescens'e noduslardaki gibi işçi eklemem şartmï? 1 gün geçmeden yumurtlamış.Elbette kaçmaya çalışacaktır. Sonuçta onu bilmediği bir yere attınız. Gayet normal.
Bu konularda kesinlikle şunu yapmalısın, bunu yapmadan olmaz denebilecek çok temel şeyler var. Kesinlikle nemi ve suyu olmalı gibi. Onun haricindeki çoğu şey hobicilerin kendi tecrübesiyle elde ettikleri kazanımlar. Yani hiçbiri zorunlu ya da şart değil. C. Noduslarda da öyle bir şart yok. Outworld eklemek de bir şart değil.Şimdi ben aenescens'e noduslardaki gibi işçi eklemem şartmï? 1 gün geçmeden yumurtlamış.