Cataglyphis

Enginfırat

Yumurta
Üye
Ben 2 tane cataglyphis aenescens kraliçesi buldum. Şimdi onlara kumlu mumlu outworld gerekir mi? Veya outworld olmadan yaşayabilirlermi? Böcek verdim yemiyorlar. Nedeni nedir?

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Cataglyphis aenescnes semi claustral bir türdür. Outworld gerekmektedir evet. Outworld olmadan yaşayabilirler. Tüpte besin vermeniz ile outworld oluşturmanız aynı mantık. Mühim olan canlının ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymasıdır. Fakat bu cinste bakim biraz muammadır. Outworld kurmanız ve belirli sıcaklıklar falan ayarlamanız gerekiyor.

Enginfırat

Yumurta
Üye
Peki sıcaklık vericiler (ampül vb.) olmadan outworldsuz yaz kış yaşayabilirler mi?

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Sıcaklık olmadan yaşayabilen bildiğim bir karınca türü yok. Sıcaklığı bir seviyeye kadar tutmanız gerekiyor elbette.
Peki sıcaklık vericiler (ampül vb.) olmadan outworldsuz yaz kış yaşayabilirler mi?

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Mesajı düzenlemişsiniz, bildiğim kadarıyla istenilen sıcaklığı bir şekilde temin ettiğiniz sürece ampulü falan fark etmiyor.

Enginfırat

Yumurta
Üye
Peki bende sıcaklık vericiler yok. Kış ayı oda sıcaklığı epey düşer. Sıcaklık konusunu sıcaklığı ayarlamadan nasıl yapabilirim? Mesela kış ayında tüpü peteğin biraz ötesine koysam işe yarar mı?

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Outworld da kum gerekiyor. Pupalar kum sayesinde koza örüyor sanırım.

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Peki bende sıcaklık vericiler yok. Kış ayı oda sıcaklığı epey düşer. Sıcaklık konusunu sıcaklığı ayarlamadan nasıl yapabilirim? Mesela kış ayında tüpü peteğin biraz ötesine koysam işe yarar mı?
Malesef işe yaramaz hocam. Peteğin ötesinde istediğiniz sıcaklığı ayarlabilmeniz zor. Zaten kalorifer peteği sürekli yanmıyor sanırım. İllaki sorun çıkarır.

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Eğer bu işlerden anlıyorsanız bir tane ısı verici yapmanızı tavsiye ediyorum. Eğer pek ilgilenmiyorsanız satın almanızı tavsiye ediyorum. aenescnes türü sıcağı çok seven bir tür.

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Rica ederim. İyi hobiler dilerim. Sağlıklı ve huzurlu kalman dileğiyle. İyi akşamlar.

Enginfırat

Yumurta
Üye
Az önce outworlde koydum ve şımdi kaçmaya çalışıyor. Nedeni nedir?

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Elbette kaçmaya çalışacaktır. Sonuçta onu bilmediği bir yere attınız. Gayet normal.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Şimdi ben aenescens'e noduslardaki gibi işçi eklemem şartmï? 1 gün geçmeden yumurtlamış.
Bu konularda kesinlikle şunu yapmalısın, bunu yapmadan olmaz denebilecek çok temel şeyler var. Kesinlikle nemi ve suyu olmalı gibi. Onun haricindeki çoğu şey hobicilerin kendi tecrübesiyle elde ettikleri kazanımlar. Yani hiçbiri zorunlu ya da şart değil. C. Noduslarda da öyle bir şart yok. Outworld eklemek de bir şart değil.