Nodus olduğunu düşünmüyorum.Cataglyphis cinsi, tür tespiti yapmak kolay değil bence hocam. Ama bir tahminde bulunmak istesem nodus derdim.
Aynısı bende de var bende bulamadımMerhaba, bu cataglyphis kraliçesi acaba hangi tür?
Tahmin yaptım zaten doğrulunu tartışmam.Nodus olduğunu düşünmüyorum.
Nodusun abdomeni siyah basık ve daha uzun.Cataglyphis cinsi, tür tespiti yapmak kolay değil bence hocam. Ama bir tahminde bulunmak istesem nodus derdim.
Cataglyphis cinsi, tür tespiti yapmak kolay değil bence hocam. Ama bir tahminde bulunmak istesem nodus derdim.
Cataglyphis cinsinin tür tespiti özellikle de cataglyphis bicolor tür grubunda renk ile yapılmaz. Cataglyphis nodus türünün kraliçeleri kırmızı abdomene sahip olabilir. Görseldeki kraliçe Cataglyphis nodus olabilir de, olmayabilir de; buna bu fotoğraflardan yorum yapılamaz. Bu fotoğraflarla denilebilen ve denilmesi gerekilen tanım Cataglyphis bicolor tür grubundan olduğudur.Nodusun abdomeni siyah basık ve daha uzun.
Sağ olun hocam.Cataglyphis cinsinin tür tespiti özellikle de cataglyphis bicolor tür grubunda renk ile yapılmaz. Cataglyphis nodus türünün kraliçeleri kırmızı abdomene sahip olabilir. Görseldeki kraliçe Cataglyphis nodus olabilir de, olmayabilir de; buna bu fotoğraflardan yorum yapılamaz. Bu fotoğraflarla denilebilen ve denilmesi gerekilen tanım Cataglyphis bicolor tür grubundan olduğudur.
Kırmızı abdomenli Cataglyphis nodus kraliçesi:
Ekli dosyayı görüntüle 60588
Siyah-kırmızı abdomenli Cataglyphis nodus kraliçesi:
Ekli dosyayı görüntüle 60586
Siyah abdomenli Cataglyphis nodus kraliçesi:
Ekli dosyayı görüntüle 60591