Cataglyphis ve Messor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GAR

Nanitik
Üye
Hakaret içerikli hiçbir kelime kullanmadım. Ben trophallaxis yok diye mesaj atmışım siz de muhalefet olup hayır çeşitleri var demişsiniz. Ben de biliyorum çeşitleri olduğunu, bu hobide yeni değilim. Ben messorlar, işçiler arası ve işçiler ile kraliçe arası stomodeal trophallaxis de dahil hiçbir trophallaxis çeşidi yoktur diyorum fakat siz ne alakaysa anlamadım başka bir şey anlatıyorsunuz. Larvaya nasıl geldik onu da anlamadım.
Şimdi trophallaxis iki birey arasında besin alışverişi bunda ikimiz de hemfikiriz galiba. Ve trophallaxis türleri vardır işçiden işçiye, larvadan işçiye, işçiden larvaya bu böyle gider. Siz de diyorsunuz ki, hayır, trophallaxis hiçbir çeşidi yok zaten bu olmasa, bildiğim kadarıyla larvalar besin alamadığından gelişemeyecek.

SaganKam

Larva
Üye
• Karıncaları zehirlemek.
•işçilerin kraliçelerinden koparılması.
Bakın bu yapılanın adı "birleştirmek" değildir. Koloni birleştirmek multiqueen e uygun ve aynı tür 2 3 koloniyi bir araya getirmek ve kendiliğinden süper koloni olmalarını beklemek, olmazsa da zorlamamaktır.
Bu dediğiniz ile benim yaptığım arasında ki tek fark sizin dediğinizin daha yaygın olması. "Olmazsa da zorlamamak" nasıl oluyor o Birbirlerine saldırmaya başladıklarında nasıl ayırabilirsin. Bende şu an catayı ayirabilirim veya diğer koloninin işçilerini o ic savaş çıkarsa o halde problem ne tabi bu mümkünse

GAR

Nanitik
Üye
Bu dediğiniz ile benim yaptığım arasında ki tek fark sizin dediğinizin daha yaygın olması. "Olmazsa da zorlamamak" nasıl oluyor o Birbirlerine saldırmaya başladıklarında nasıl ayırabilirsin.
Hâlâ tüm forumun "yaptığınızı devam ettirmeyin" demesine rağmen fikrinizi savunuyorsunuz. Yani ben daha fazla bir şey yazmayacağım, tek üzüldüğüm orada telef olacak kraliçeler.

SaganKam

Larva
Üye
Tek cevap her koloninin farklı bir feramonu vardır kraliçeler daha tekken bile multi olması zordur bide koloni halinde neredeyse imkansız ayrıca cataglyphis orda ölecektir yakın zamanda.
Hocam cevaplar bu şekilde hep neredeyse imkansız, tamamen imkansız değil demek ki

yusufff01

Media
Üye
Şimdi trophallaxis iki birey arasında besin alışverişi bunda ikimiz de hemfikiriz galiba. Ve trophallaxis türleri vardır işçiden işçiye, larvadan işçiye, işçiden larvaya bu böyle gider. Siz de diyorsunuz ki, hayır, trophallaxis hiçbir çeşidi yok zaten bu olmasa, bildiğim kadarıyla larvalar besin alamadığından gelişemeyecek.
İyi de, ısrarla üzerine basa basa işçiler ile kraliçe arasında trophallaxis yoktur diyorum kaç seferdir. Siz hâlâ larva diyorsunuz, anlamadığınız şey şu ki işçiler ile larvalar arasında trophallaxis olduğunu ben biliyorum ve bunun aksine bir söylem yapmadım zaten. Her mesajımda aslında söylediklerimi çok açık bir şekilde söyledim ama her nedense anlaşılmıyor.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bu dediğiniz ile benim yaptığım arasında ki tek fark sizin dediğinizin daha yaygın olması. "Olmazsa da zorlamamak" nasıl oluyor o Birbirlerine saldırmaya başladıklarında nasıl ayırabilirsin.
Başıma ağrılar girmeye başladı. Size söyle özetleyeyim. Koloni birleştirmenin iki çeşidi var ve ben bunları size insanlar üzerinden anlatacağım.

Çeşit 1:
• Bir anneye annesi ölmüş yetim çocuklar vermek

Çeşit 2.
• Birbirini çok seven 2 akraba aileyi bir geniş aile yapmak

Sizin yaptığınız:
• 2 ailenin annesini çocuklarından ayırmak ve bu çocukları başka bir aileye vermek.

GAR

Nanitik
Üye
İyi de, ısrarla üzerine basa basa işçiler ile kraliçe arasında trophallaxis yoktur diyorum kaç seferdir. Siz hâlâ larva diyorsunuz, anlamadığınız şey şu ki işçiler ile larvalar arasında trophallaxis olduğunu ben biliyorum ve bunun aksine bir söylem yapmadım zaten. Her mesajımda aslında söylediklerimi çok açık bir şekilde söyledim ama her nedense anlaşılmıyor.
Tamamda 2 önceki mesajınızda hiçbir trophallaxis çeşidi yok dediniz, ben nasıl anlayayım sizin demek istediğinizi?

başıma ağrılar girmeye başladı. Size söyle özetleyeyim. koloni birleştirmenin iki çeşidi var ve ben bunları size insanlar üzerinden anlatacağım

Çeşit 1:

Çeşit 2.

Sizin yaptığınız:
• 2 ailenin annesini çocuklarından ayırmak ve bu çocukları başka bir aileye vermek.
Örnekler yakıyor yalnız. 😁

yusufff01

Media
Üye
Tamamda 2 önceki mesajınızda hiçbir trophallaxis çeşidi yok dediniz, ben nasıl anlayayım sizin demek istediğinizi?
Mesajlarımı dikkatli okursanız canlı birylerden bahsediyorum, işçiler ve kraliçe vs.
Larvaları işin içine katmadım hiç, hatta aksine işçiler ve larvalar arası trophallaxis olduğunu siz daha larvalardan bahsetmeden önce belirttim.

GAR

Nanitik
Üye
Mesajlarımı dikkatli okursanız canlı birylerden bahsediyorum, işçiler ve kraliçe vs.
Larvaları işin içine katmadım hiç, hatta aksine işçiler ve larvalar arası trophallaxis olduğunu siz daha larvalardan bahsetmeden önce belirttim.
Tamam, ikimizde zaten aynı şeyden bahsediyoruz, sadece birbirimize derdimizi anlatamadık. Uzatmayalım bence. 🖤

deadrune

Larva
Üye
ek olarak bazı messor türlerinde işçiden işçiye de trophallaxis hiç gözlemlenmemiş. Sadece işçiden larvaya.

Emir1

Pupa
Üye
Hocamlar, konuya olabildiğine romantik bir şekilde yaklaşmışsınız, bazı yerlerde akıl vermeye kadar gitmiş.

Konuya ilk baktığımda gördüğüm tek şey ilginç bir deneydi. Ama başka başka şeyleri de araya katmışsınız. Karıncalar da insan değiller mi demeye kadar gitmiş. Bence bu kadar hassas davranmanıza gerek yoktu ki bunun kimseye faydası yok. Konuyu açan arkadaşım bu karışımı ve düzeneği kendi düşündüyse bir deneyden öte bir şey olarak bakılmamalı bence. Teşekkür ederim.

ysa

Media
Üye
Hocamlar, konuya olabildiğine romantik bir şekilde yaklaşmışsınız, bazı yerlerde akıl vermeye kadar gitmiş.

Konuya ilk baktığımda gördüğüm tek şey ilginç bir deneydi. Ama başka başka şeyleri de araya katmışsınız. Karıncalar da insan değiller mi demeye kadar gitmiş. Bence bu kadar hassas davranmanıza gerek yoktu ki bunun kimseye faydası yok. Konuyu açan arkadaşım bu karışımı ve düzeneği kendi düşündüyse bir deneyden öte bir şey olarak bakılmamalı bence. Teşekkür ederim.
Katılıyorum. Deney olarak yapılabilir ve bu kadar hassas olmaya hiç gerek yok.

Hasancık

Phragmotic
Üye
Başıma ağrılar girmeye başladı. Size söyle özetleyeyim. Koloni birleştirmenin iki çeşidi var ve ben bunları size insanlar üzerinden anlatacağım.

Çeşit 1:

Çeşit 2.

Sizin yaptığınız:
1753826628939.png

SaganKam

Larva
Üye

Forum twitter dönmüş iki orta bi sade bana müsade

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Katılıyorum. Deney olarak yapılabilir ve bu kadar hassas olmaya hiç gerek yok.

Ben bu yapılanın eziyet ve bu düşünce yapısının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sizi de empati yapmaya ve örneklere takılmak yerıne anlatılana odaklanmaya davet ediyorum. İyi hobiler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye

Oldukça gereksiz ve mantıksız bir deney.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Affedersiniz ama Fantezi yapmışsınız lakin ben bunun sonucunu merak ediyorum sonuç ölüm olacak gibi geliyor ama barış içinde büyük bir koloni olursa zor bir ihtimal tüm forum zortlar gibi. :D bu arada sarımsak seker fln güzelinden bir zehir ayarlamışsınız.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Affedersiniz ama Fantezi yapmışsınız lakin ben bunun sonucunu merak ediyorum sonuç ölüm olacak gibi geliyor ama barış içinde büyük bir koloni olursa zor bir ihtimal tüm forum zortlar gibi. :D bu arada sarımsak seker fln güzelinden bir zehir ayarlamışsınız.
Antibiyotik niyetine.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...